anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Marynowane podgrzybki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Podgrzybki to bardzo dobre grzyby i w moim regionie w sezonie jest im mnóstwo, a w dodatku mało kiedy są robaczywe.

Marynowane podgrzybki

Składniki:

Marynowane podgrzybki

 

Sposób przygotowania:

Marynowane podgrzybki
Grzyby umyć i oczyścić bardzo dokładnie, wybrać tylko zdrowe grzyby. Grzyby obgotować, w lekko osolonej wodzie. Odcedzić cebulę obrać i pokroić w piórka. Dodać do grzybów. Wodę zagotować z solą i z cukrem dodać kurkumę oraz ziele angielskie i listki laurowe, odstawić ognia dodać ocet wlać zalewę do grzybów przełożyć do słoików zakręcić i zapasteryzować około 15 minut.

Tagi:

grzyby