anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Marynowane prawdziwki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Prawdziwki to prawdziwe wspomnienie wyjątkowych wypraw do lasu i zbieranie malutkich grzybów. Polecam serdecznie.

Marynowane prawdziwki

Składniki:

Marynowane prawdziwki

 

  • 2 kg małych zdrowych prawdziwków
  • 1 cebula
  • 7 szkl wody
  • 1/4 l. octu
  • 15 dkg cukru
  • 7 dkg soli
  • 2 listki laurowe
  • 3 ziela angielskie

Sposób przygotowania:

Marynowane prawdziwki
Grzyby bardzo dokładnie oczyścić, upewnić się czy wszystkie są zdrowe i jadalne. Grzyby obgotować w wodzie około 10 minut i dokładnie odcedzić. Cebulę pokroić w piórka i dodać do grzybów. Wodę zagotować dodać wszystkie pezyprawy, i jak lekko przestygnie to dodać ocet. Marynatę wlać do grzybów i wymieszać. Włożyć do słoików i zalać zalewą. Sprecyzować około 15 minut.