Strona główna Marynowany ser

Marynowany ser

Misiowe Puszyści - Przepis na: Marynowany ser offline

Kucharz
Przepisy: 24
Marynowany ser
oceń:  
ocena: 3/5
głosów: 2

Cebulę, czosnek, sól, kminek, natkę pietruszki wymieszać. Układac ser



Marynowany ser - SKŁADNIKI:

  • 1/2 szkl posiekanej cebuli
  • 2-3 drobno posiekane ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka soli
  • 1/2 łyżeczki kminku
  • 4 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 25 dag sera rokpol pokrajanego w plastry(1,5 cm)
  • 3/4 szkl oliwy
  • 4 łyżki octu
  • 1/4 łyżeczki grubo zmielonego pieprzu
  • 1 duży listek laurowy

Marynowany ser - PRZYGOTOWANIE:

Cebulę, czosnek, sól, kminek, natkę pietruszki wymieszać. Układac ser warstwami w słoiku, posypać każdą warstwę mieszanką cebulową. Ocet wymieszać z oliwą, pieprzem, rozkruszonym listkiem laurowym, polać ser. Mocno zakręcić słoik, wstawić do lodówki na 3-4 dni. Podawać ze śweżym, chrupiącym pieczywem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Marynowany ser  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Sery
Naleśnikowe szaszłyki z mozzarellą Serowe racuszki Przegrzebki zapiekane z serem Gruyere
Pekińska z pieczoną dynią i fetą Wiejska zapiekanka ziemniaczana z boczkiem Makaron z sosem śliwkowym i fetą
Babeczki - muffiny serowe z rodzynkami Trufle z awokado z orzeszkiem Kurczak z mozarellą i orzechami
Szpinak na cieplo z żółtym serem Panierowany ser do obiadu Twarogowa pasta z makrelą w pomidorach

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert online

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane