zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Marynowany w mleku schabowy z karkówki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 12

Kolejna próba z programu Magdy Gessler, ja dodałam czosnek i wyszło pysznie.

Marynowany w mleku schabowy z karkówki Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Marynowany w mleku schabowy z karkówki

 

 

Sposób przygotowania:

Marynowany w mleku schabowy z karkówki

Karkówkę umyć, osuszyć i pokroić na 3 grube kotlety. Rozbić je tłuczkiem do mięsa ale nie za cienko. Cebulę i czosnek obrać, umyć i pokroić. Do miski lub innego naczynia wlać mleko. Do miski w mlekiem wrzucić cebule i czosnek, włożyć kotlety. Zakryć naczynie pokrywką i wstawić je do lodówki na 5 godzin. Po tym czasie wyjąć kotlety z marynaty mlecznej, obtoczyć je w bułce tartej. Potem zanurzać w jajku rozmąconym z odrobiną soli i ponownie panierować w bułce tartej. Na patelni rozgrzać dużą ilość oleju, kłaść kotlety i smażyć kotlety z obu stron. Czas smażenia zależy od grubości kotletów.


Poznajcie prawdziwe oblicze mleka >>> 

Marynowany w mleku schabowy z karkówki
Etap 1kotlety rozbić tłuczkiem i marynować w mleku z cebula czsnkiem i przyprawami
Marynowany w mleku schabowy z karkówki
Etap 2potem kotlety panierować w bułce i w jajku
Marynowany w mleku schabowy z karkówki
Etap 3smazyć na oleju a czas zależy od grubości kotletów

Tagi:

schab mięso