Masa czekoladowa

Madija - Przepis na: Masa czekoladowa offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 686
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Masa czekoladowa
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 3

Do babeczek i nie tylko:)


trudność: łatwe
czas:

Masa czekoladowa - SKŁADNIKI:

  • ½ kg cukru
  • Szklanka wody
  • Kostka masla
  • 2 cukry waniliowe
  • 10 dkg kakao
  • ½ kg mleka w proszku
  • Bakalie (orzechy drobno pokrojone i rodzynki)

Masa czekoladowa - PRZYGOTOWANIE:

Cukier, wodę, masło i cukier waniliowy wsypac do garnka. Gotować na małym ogniu 20 minut. Dodać kakao, mleko w proszku i bakalie. Dokładnie wywmieszać. Musi być sporo bakalii, aby masa była twarda i rozpływała się na bebeczkach jak polewa. Gdyby masa była zbyt rzadka dosypać jeszcze trochę mleka w proszku, ale po troszkę, aby dała się nałożyć.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Masa czekoladowa  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ciasta i desery
Ciasto truskawkowe z masą krówkową Babeczki cynamonowe z jabłkiem i gruszką Śliwki pod orzechowo-owsianą kruszonką (crumble)
Rafaello słodkie kuleczki z kaszy manny Sernik z malinami na czekoladowym spodzie Ciasteczka z czekoladą i truskawkami bez pieczenia
Bezglutenowe ciasteczka z mąki dyniowej bez cukru Warkocz drożdżowy z jabłkami i rodzynkami Jabłkowa rapsodia
Drożdżówka z nutą śliwki Smaczne faworki Ciasto z borówką amerykańską

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Cały naród suszy jabłka Konkurs - Cały naród suszy jabłka

    Zapraszamy do konkursu! Pokażcie, jak kreatywnie wykorzystać suszone jabłka w przepisach kulinarnych. Do wygrania nowoczesne suszarki do owoców i grzybów oraz komplety gadżetów od firmy MPM.

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Jakie grzyby lubisz najbardziej?

 
 Jakie grzyby lubisz najbardziej?

głosuj
 

Ostatnio komentowane