Masa czekoladowa

Madija - Przepis na: Masa czekoladowa offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 686
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Masa czekoladowa
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 3

Do babeczek i nie tylko:)


trudność: łatwe
czas:

Masa czekoladowa - SKŁADNIKI:

  • ½ kg cukru
  • Szklanka wody
  • Kostka masla
  • 2 cukry waniliowe
  • 10 dkg kakao
  • ½ kg mleka w proszku
  • Bakalie (orzechy drobno pokrojone i rodzynki)

Masa czekoladowa - PRZYGOTOWANIE:

Cukier, wodę, masło i cukier waniliowy wsypac do garnka. Gotować na małym ogniu 20 minut. Dodać kakao, mleko w proszku i bakalie. Dokładnie wywmieszać. Musi być sporo bakalii, aby masa była twarda i rozpływała się na bebeczkach jak polewa. Gdyby masa była zbyt rzadka dosypać jeszcze trochę mleka w proszku, ale po troszkę, aby dała się nałożyć.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Masa czekoladowa  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ciasta i desery
Sorbet brzoskwiniowy Malinowa rozpusta Migdałowe ciasteczka
Drożdżówki z  budyniem i brzoskwiniami Owsiane crumble z winogronem i jabłkami Roladka z surową masą jabłeczną
Różowe kopczyki Muffinki straciatella z wiśniami z kompotu Szarlotka owsiano-gryczana
Babeczki z morelą i kiwi na śmietanowym kremie Ciasto bananowe Kruche ciasteczka z jagodami

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert online

 
 
 

Sonda

Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

 
 Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane