Masa czekoladowa

Madija - autor przepisu Masa czekoladowa offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 670
  • Wyślij znajomemu
Zgłoś nadużycie 
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Masa czekoladowa
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 3

Do babeczek i nie tylko:)


trudność: łatwe
czas:

Masa czekoladowa - SKŁADNIKI:

  • ½ kg cukru
  • Szklanka wody
  • Kostka masla
  • 2 cukry waniliowe
  • 10 dkg kakao
  • ½ kg mleka w proszku
  • Bakalie (orzechy drobno pokrojone i rodzynki)

Masa czekoladowa - PRZYGOTOWANIE:

Cukier, wodę, masło i cukier waniliowy wsypac do garnka. Gotować na małym ogniu 20 minut. Dodać kakao, mleko w proszku i bakalie. Dokładnie wywmieszać. Musi być sporo bakalii, aby masa była twarda i rozpływała się na bebeczkach jak polewa. Gdyby masa była zbyt rzadka dosypać jeszcze trochę mleka w proszku, ale po troszkę, aby dała się nałożyć.



Komentarze do Masa czekoladowa  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ciasta i desery
Sernik czekoladowy Babka kisielowa Mazurek -pisanka
Wielkanocne jajko- murzynki :) Biszkopt migdałowy Sernik z wiśniami
Sernik Wielkanocny z polewą jogurtową i truskawkam Pomarańczowa babka Babka Wielkanocna CYTRYNOWO-MAJONEZOWA
Mazurek serowo-kajmakowy Babka cytrynowa Babka z oranżadą i posypką
Dziś moderatorami są
Babciagramolka
Babciagramolka

Platynowy Ekspert offline

 
Konkursy
  • Konkurs - Wiosenne smaki Konkurs - Wiosenne smaki

    Przygotuj smaczne, kolorowe i lekkie wiosenne danie i wygraj kartę upominkową o wartości 50zł. Nagradzamy aż 10 osób! Konkurs uwzględnia przepisy publikowane na Waszych blogach. Zapraszamy do zapoznania się z zasadami konkursu.

  • Konkurs Znam Wielkanocne Wydanie Specjalne Konkurs Znam Wielkanocne Wydanie Specjalne

    Weź udział w konkursie. Odpowiedz na kilka prostych pytań związanych z Wielkanocnym Wydaniem Specjalnym 2014 i wygraj książkę Smaczna Polska autorstwa Magdy Gessler. Nagradzamy aż 10 osób!

1 2 3 4 5
 
 
 
Sonda
Moją ulubioną potrawą wielkanocną jest...

 
 Moją ulubioną potrawą wielkanocną jest...

głosuj
 
Ostatnio komentowane