Masa czekoladowa

Madija

Srebrny Ekspert
Przepisy: 685
zdjęcia: 1 z 1
Masa czekoladowa
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 3

Do babeczek i nie tylko:)


trudność: łatwe
czas:

Masa czekoladowa - SKŁADNIKI:

  • ½ kg cukru
  • Szklanka wody
  • Kostka masla
  • 2 cukry waniliowe
  • 10 dkg kakao
  • ½ kg mleka w proszku
  • Bakalie (orzechy drobno pokrojone i rodzynki)

Masa czekoladowa - PRZYGOTOWANIE:

Cukier, wodę, masło i cukier waniliowy wsypac do garnka. Gotować na małym ogniu 20 minut. Dodać kakao, mleko w proszku i bakalie. Dokładnie wywmieszać. Musi być sporo bakalii, aby masa była twarda i rozpływała się na bebeczkach jak polewa. Gdyby masa była zbyt rzadka dosypać jeszcze trochę mleka w proszku, ale po troszkę, aby dała się nałożyć.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Masa czekoladowa  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ciasta i desery
Szafranowa a la szarlotka z rodzynkami Makowiec z pyszną masą makową Pączki parzone polane czekoladą
Krem rafaello z cieciorki Faworki tłusto-czwartkowe Marylka - proste ciasto ucierane
Pyszne ciasto maślane Pączki z orzechami Gałeczki orzechowe z marmoladą
Ciasto walentynkowe Babeczki walentynkowe Szarlotka sypana

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane