Masa czekoladowa

Madija

Srebrny Ekspert
Przepisy: 686
zdjęcia: 1 z 1
Masa czekoladowa
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 3

Do babeczek i nie tylko:)


trudność: łatwe
czas:

Masa czekoladowa - SKŁADNIKI:

  • ½ kg cukru
  • Szklanka wody
  • Kostka masla
  • 2 cukry waniliowe
  • 10 dkg kakao
  • ½ kg mleka w proszku
  • Bakalie (orzechy drobno pokrojone i rodzynki)

Masa czekoladowa - PRZYGOTOWANIE:

Cukier, wodę, masło i cukier waniliowy wsypac do garnka. Gotować na małym ogniu 20 minut. Dodać kakao, mleko w proszku i bakalie. Dokładnie wywmieszać. Musi być sporo bakalii, aby masa była twarda i rozpływała się na bebeczkach jak polewa. Gdyby masa była zbyt rzadka dosypać jeszcze trochę mleka w proszku, ale po troszkę, aby dała się nałożyć.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Masa czekoladowa  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ciasta i desery
Ciasto brzoskwiniowe Pierniczki świąteczne Rogaliki maślane z pomarańczową nutą
Ciasteczko z czekoladową pianką Muffinki jogurtowe Babeczki z bitą śmietaną i białą czekoladą
Rolada jabłkowa Sernik kasztanowy z kawową pianką Mus czekoladowo-truskawkowy
Torcik truskawkowy Rogale marcińskie Ciasteczka makowo-kokosowe

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs -  Soki marzeń z sokowirówką Philips Konkurs - Soki marzeń z sokowirówką Philips

    Owocowe i warzywne, słodkie i kwaśne, kolorowe i energetyzujące takie właśnie są soki wyciskane ze świeżych warzyw i owoców. Zapewniają zdrowie, piękny wygląd i wysoką odporność. Jakie są Wasze wymarzone kompozycje sokowe? Podzielcie się z nami swoimi pomysłami!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert

 

Sonda

Jaką zupę lubisz najbardziej?

 
 Jaką zupę lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane