admin

admin

Złoty Ekspert
[Przepisów: 680]

Masa czekoladowa

         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zagotować mleko z cukrem i cukrem waniliowym. Kakao bardzo starannie wymieszać z mlekiem w

Masa czekoladowa

Składniki:

Masa czekoladowa

  • 3/4 szklanki mleka
  • 3/4 szklanki cukru
  • cukier waniliowy
  • szklanka mleka w proszku
  • 2-3 łyżki kakao
  • 3 łyżki oliwy
  • 25 g koniaku lub rumu

Sposób przygotowania:

Masa czekoladowa

Zagotować mleko z cukrem i cukrem waniliowym. Kakao bardzo starannie wymieszać z mlekiem w proszku i stopniowo dodawać do gotującego się mleka, stale mieszając, aby nie utworzyły się grudki. Zestawić z ognia. Wciąż mieszając, wlać oliwę i koniak.