Strona główna Masa czekoladowa do ciasta biszkoptowego

Masa czekoladowa do ciasta biszkoptowego

Masy « poprzedni | następny »
teresa offline

Szef Kuchni
Przepisy: 37
Masa czekoladowa do ciasta biszkoptowego
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 3

prosta masa do biszkoptów


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

Masa czekoladowa do ciasta biszkoptowego - SKŁADNIKI:

  • 1 tabliczka gorzkiej czekolady
  • kostka masła
  • szklanka zimnego ugotowanego budyniu
  • 4 łyżki mleka

Masa czekoladowa do ciasta biszkoptowego - PRZYGOTOWANIE:

Czekoladę rozpuścić w gorącym mleku ,wystudzić.Masło utrzeć dodać czekoladę ,dodawać budyń po łyżce cały czas ucierając.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Masa czekoladowa do ciasta biszkoptowego (strona 1 z 1)  
lena

lena
offline

2008-09-06 17:25
Masa jest bardzo dobra i co najważniejsze nie jest za słodka.
Skomentuj
Oceń:
0
sandra200

sandra200
offline

2008-11-25 10:42
lubię takie masy;)
Skomentuj
Oceń:
0
Gość

Grześ:)
gość

2009-01-13 16:39
ja własnie ja robie zobacztmy co wyjdzie..:)
Skomentuj
Oceń:
0
asik26

asik26
offline

2009-11-28 14:23
Chce zrobic te mase,ale jaki to ma byc budyn ?czekoladowy czy tez moze byc jeden z jasnych?
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Masy
Czekoladowe ciasto z masą advokatową Zwariowany przekładaniec Krem czekoladowy
Rolada z wafla kakaowo-kokosowa Królewicz nad królewiczem Duuuży Michałek
Podwójna rolada z białej fasoli Krem budyniowy do ciast Ciasto z czerwonymi porzeczkami
Kostka agrestowa Trzy bit po mojemu. Sernik truskawkowy

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane