aginaa

aginaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1085]

masa do ciasta napoleonka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Pyszna masa do napoleonki.

masa do ciasta napoleonka

Składniki:

masa do ciasta napoleonka

 

  • 3 żółtka,
  • 3 szklanki mleko,
  • 1,5 szlanki cukier,
  • 1 szklanka mąka,
  • 1 cukier wanilinowy

Sposób przygotowania:

masa do ciasta napoleonka
Mleko przelewamy do rondelka i gotujemy z cukrem i cukrem waniliowym, aż nam sie rozpuszczą. Następnie żółtka miksujemy na biały puch. Kolejna dodajemy mąkę do zmikswoanych żółtek i dolewamy mleko z rozpuszczonymi cukrami. Gdy masa jest jeszcze ciepła mozna przekladac nia ciasto. Masą taką także można wypełniać babeczki oraz rurki.

Tagi:

masa ciasto