senninha

senninha

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 124]

Masa do W-Zetki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna masa do znanego deseru W-Zetka. Nadaje się również do innych deserów i wypieków. Można użyć do biszkoptu i zalać galaretką.

Masa do W-Zetki

Składniki:

Masa do W-Zetki

 

  • 1/2 kostki masła,
  • 10 łyżek cukru pudru,
  • 1,5 szklanki kwaśnej śmietany,
  • 1 opakowanie cukru waniliowego.

Sposób przygotowania:

Masa do W-Zetki
Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę, dodać opakowanie cukru waniliowego, wymieszać. Dodawać po łyżeczce śmietany i ucierać.
Schłodzić w lodówce.
Nakładać na biszkopt. Można również taką masę podawać z owocami i lodami.
Kiedyś zrobiłam wersję z kakaem, ale nie jest już tak dobra jak ta wersja podstawowa.