Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Masa herbatnikowa z powidłami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Masa z powideł śliwkowych i pokruszonych herbatników to szybki sposób na smaczne nadzienie do babeczek lub do przekładania ciasteczek.

Masa herbatnikowa z powidłami

Składniki:

Masa herbatnikowa z powidłami

 

  • 1/2 kg powideł śliwkowych
  • 30 dag herbatników
  • 1 łyżka aromatu rumowego
  • 1 łyżka masła
  • spirytus do smaku

 

 

 

Sposób przygotowania:

Masa herbatnikowa z powidłami
Herbatniki pokruszyć wałkiem na desce lub zmiksować. Masło podgrzać, rozpuścić. Do miseczki włożyć powidła (ewentualnie marmoladę wieloowocową), wsypać herbatniki i roztopione masło. Dodać aromat, przyprawić do smaku spirytusem, wszystko razem dokładnie wymieszać. Masą przekładać ciasteczka, ciasta lub napełniać babeczki.