kasienka1987

kasienka1987

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 144]

masa kawowo-czekoladowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

pyszna aromatyczna masa idealna do każdego rodzaju tortów i ciast

masa kawowo-czekoladowa

Składniki:

masa kawowo-czekoladowa

 

  • litr mleka
  • szkl cukru
  • cukier waniliowy
  • budyń śmietankowy
  • budyń czekoladowy
  • kilka kropli aromatu waniliowego
  • 1 i 1/2 kostki masła
  • 2 łyzki kawy rozpuszczalnej

Sposób przygotowania:

masa kawowo-czekoladowa
Z litra mleka odlewamy szklankę w której rozmieszać budynie. Resztę mleka przelać do garnka wsypać cukry i kilka kropel aromatu , po zagotowaniu wlać rozmieszany budyń , ostudzić! Masło utrzeć do białości dodawać po łyżce budyniu ( temperatura pokojowa) ucierać aż masa będzie gładka na koniec dodać kawę rozpuszczoną w łyżce wody. Dokładnie zmiksować. Masę schłodzić . Idealnie nadaje się do tortów i ciast!

Tagi:

kawa