masa marcepanowa

panienka1988

Kucharz
Przepisy: 10
masa marcepanowa
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Gotową masę można barwić barwnikiem lub syropem owocowym. DOBRE.


trudność: łatwe
czas:

masa marcepanowa - SKŁADNIKI:

  • 80dag cukru pudru
  • 3 łyżeczki glukozy
  • 3 łyżeczki żelatyny
  • 50 ml. gorącej wody
  • barwnik lub syrop owocowy

masa marcepanowa - PRZYGOTOWANIE:

Do szkl. nalać wodę gorącą, dodać żelatyne i dokładnie wymieszać .Następnie dodać glukoze i mieszać. Na stolnice wysypać 3 szkl. cukru pudru i wlewać powoli żelatyne. Mieszać łyżką a jak już złapie teochę cukru pudru zacząć zagniatać. Masa wchłonie przygotowany cukier .


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do masa marcepanowa  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ciasta i desery
Ciasto brzoskwiniowe Pierniczki świąteczne Rogaliki maślane z pomarańczową nutą
Ciasteczko z czekoladową pianką Muffinki jogurtowe Babeczki z bitą śmietaną i białą czekoladą
Rolada jabłkowa Sernik kasztanowy z kawową pianką Mus czekoladowo-truskawkowy
Torcik truskawkowy Rogale marcińskie Ciasteczka makowo-kokosowe

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs -  Soki marzeń z sokowirówką Philips Konkurs - Soki marzeń z sokowirówką Philips

    Owocowe i warzywne, słodkie i kwaśne, kolorowe i energetyzujące takie właśnie są soki wyciskane ze świeżych warzyw i owoców. Zapewniają zdrowie, piękny wygląd i wysoką odporność. Jakie są Wasze wymarzone kompozycje sokowe? Podzielcie się z nami swoimi pomysłami!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert

 

Sonda

Jaką zupę lubisz najbardziej?

 
 Jaką zupę lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane