masa marcepanowa

panienka1988

Kucharz
Przepisy: 10
masa marcepanowa
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Gotową masę można barwić barwnikiem lub syropem owocowym. DOBRE.


trudność: łatwe
czas:

masa marcepanowa - SKŁADNIKI:

  • 80dag cukru pudru
  • 3 łyżeczki glukozy
  • 3 łyżeczki żelatyny
  • 50 ml. gorącej wody
  • barwnik lub syrop owocowy

masa marcepanowa - PRZYGOTOWANIE:

Do szkl. nalać wodę gorącą, dodać żelatyne i dokładnie wymieszać .Następnie dodać glukoze i mieszać. Na stolnice wysypać 3 szkl. cukru pudru i wlewać powoli żelatyne. Mieszać łyżką a jak już złapie teochę cukru pudru zacząć zagniatać. Masa wchłonie przygotowany cukier .


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do masa marcepanowa  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ciasta i desery
Ucierane ze śliwkami Ciasto ucierane Brzoskwinka w galaretce Ptasie mleczko truskawkowe
Placek niebo-piekło Chałwowo czekoladowe ciasto Ciasto piernikowo-porzeczkowe
Ciasto jabłkowo budyniowe Makowiec z bezą Szarlotka gruszkowa
Kopiec kreta domowy Ciasto pychotka Ciasteczka owsiane

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane