panienka1988

panienka1988

Kucharz
[Przepisów: 10]

masa marcepanowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Gotową masę można barwić barwnikiem lub syropem owocowym. DOBRE.

masa marcepanowa

Składniki:

masa marcepanowa

 

  • 80dag cukru pudru
  • 3 łyżeczki glukozy
  • 3 łyżeczki żelatyny
  • 50 ml. gorącej wody
  • barwnik lub syrop owocowy

Sposób przygotowania:

masa marcepanowa
Do szkl. nalać wodę gorącą, dodać żelatyne i dokładnie wymieszać .Następnie dodać glukoze i mieszać. Na stolnice wysypać 3 szkl. cukru pudru i wlewać powoli żelatyne. Mieszać łyżką a jak już złapie teochę cukru pudru zacząć zagniatać. Masa wchłonie przygotowany cukier .