madziorek84

madziorek84

Kucharz
[Przepisów: 17]

masa marcepanowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

zawsze tą masą dekoruje torty

masa marcepanowa

Składniki:

masa marcepanowa

 

  • 1/4 kostki margaryny
  • 1/2 szkl. mąki
  • 1łyżka olejku migdałowego
  • 80 dag.cukru pudru
  • 1/2 szkl. wody

Sposób przygotowania:

masa marcepanowa
margarynę i wodę zagotować,dodać mąkę,nadal mieszając przez 3 minuty. Masę przełożyć na stolnicę i lekko przestudzić,dodać olejek i wygniatać masę dodając stopniowo cukier puder aż stanie się jednolita i elastyczna,przechowywać w lodówce zawiniętą w folię.Przed ponownym użyciem ponownie zagnieść z niewielką ilością masła roztartym na dłoniach