kindzia

kindzia

Starszy Kucharz
[Przepisów: 31]

Masa marcepanowa sztuczna

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Margarynę z wodą gotujemy aż margaryna się rozpuści, dodajemy mąkę i mieszamy aż zrobi się kluska...

Masa marcepanowa sztuczna

Składniki:

Masa marcepanowa sztuczna

 

  • 5 dag olejek migdałowy
  • 0,5 kg cukru pudru
  • 10 dkg mąki
  • 100 ml wody
  • 5 dag margaryny
  • barwniki spożywcze.

Sposób przygotowania:

Masa marcepanowa sztuczna
Margarynę z wodą gotujemy aż margaryna się rozpuści, dodajemy mąkę i mieszamy aż zrobi się kluska, studzimy. Wystudzoną masę zagniatamy z dodatkiem cukru, dodając cukier powoli i z odrobiną olejku migdałowego. Z ciasta wykrawamy różne kształty.