Gabi99

Gabi99

Kucharz
[Przepisów: 11]

Masa marcepanowa sztuczna

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Fajna masa marcepanowa do ozdób na wypieki

Masa marcepanowa sztuczna

Składniki:

Masa marcepanowa sztuczna

 

  • 100 ml wody
  • olejek migdałowy
  • 0,5 kg cukru pudru
  • 10 dkg mąki
  • 5 dkg margaryny
  • barwniki spożywcze,

Sposób przygotowania:

Masa marcepanowa sztuczna
Wodę z margaryną zagotować do czasu aż margaryna się zupełnie rozpuści. Do wrzątku wsypać mąkę i mieszać aż zrobi się klucha. Całość ostudzić. Następnie zagniatać z cukrem - dodając cukier powoli aż masa zrobi się plastyczna. Na końcu dodać kilka kropli olejku migdałowego i ponownie zagnieść. Po dodaniu barwnikow spożywczych formować dowolne kształty - na przykład różyczki tak jak na zdjęciu.