Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Masa migdałowa z fasoli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ciekawa masa można ją zrobić.

Masa migdałowa z fasoli

Składniki:

Masa migdałowa z fasoli

 

  • szklanka fasoli Jaś
  • kostka masła
  • szklanka cukru pudru
  • 3 krople olejku migdałowego

Sposób przygotowania:

Masa migdałowa z fasoli
Fasolę dokładnie umyć, zalać przegotowaną ciepłą wodą
i odstawić na noc. Następnego dnia fasolę ugotować w tej samej wodzie. Bardzo miękką fasolę przetrzeć przez drobne sitko.
W makutrze, utrzeć masło z cukrem na pulchna masę,
i stopniowo dodawać ostudzoną przetartą fasolę do masy dalej ucierając. Na końcu wlać kilka kropel olejku migdałowego.

Tagi:

fasola