Masa orzechowa

Masy « poprzedni | następny »
Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2268
Masa orzechowa
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 9376

Utrzeć masło z cukrem do białości. Dodawać po jednym żółtku, stale



Masa orzechowa - SKŁADNIKI:

  • 25 dag masła
  • 6 czubatych łyżek cukru pudru
  • 2-3 żółtka
  • 3/4 szklanki drobno posiekanych orzechów
  • łyżeczka startej skórki z cytryny
  • łyżeczka soku z cytryny

Masa orzechowa - PRZYGOTOWANIE:

Utrzeć masło z cukrem do białości. Dodawać po jednym żółtku, stale ucierając. Gdy masa stanie się puszysta, wsypać wanilię.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Masa orzechowa (strona 1 z 1)  
Gość

maja
gość

2008-08-21 20:51
do czego ta masa /
Skomentuj
Oceń:
0
Julia2603

Julia2603

2009-04-11 22:14
Ta masa jest do tortów i ciast maju
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Masy
Tort czekoladowy z masami śmietanowymi i galaretką Czekoladowe ciasto z masą advokatową Zwariowany przekładaniec
Krem czekoladowy Rolada z wafla kakaowo-kokosowa Królewicz nad królewiczem
Duuuży Michałek Podwójna rolada z białej fasoli Krem budyniowy do ciast
Ciasto z czerwonymi porzeczkami Kostka agrestowa Trzy bit po mojemu.

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs -  Soki marzeń z sokowirówką Philips Konkurs - Soki marzeń z sokowirówką Philips

    Owocowe i warzywne, słodkie i kwaśne, kolorowe i energetyzujące takie właśnie są soki wyciskane ze świeżych warzyw i owoców. Zapewniają zdrowie, piękny wygląd i wysoką odporność. Jakie są Wasze wymarzone kompozycje sokowe? Podzielcie się z nami swoimi pomysłami!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Sonda

Jaką zupę lubisz najbardziej?

 
 Jaką zupę lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane