Masa orzechowa

Masy « poprzedni | następny »
Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2268
Masa orzechowa
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 9376

Utrzeć masło z cukrem do białości. Dodawać po jednym żółtku, stale



Masa orzechowa - SKŁADNIKI:

  • 25 dag masła
  • 6 czubatych łyżek cukru pudru
  • 2-3 żółtka
  • 3/4 szklanki drobno posiekanych orzechów
  • łyżeczka startej skórki z cytryny
  • łyżeczka soku z cytryny

Masa orzechowa - PRZYGOTOWANIE:

Utrzeć masło z cukrem do białości. Dodawać po jednym żółtku, stale ucierając. Gdy masa stanie się puszysta, wsypać wanilię.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Masa orzechowa (strona 1 z 1)  
Gość

maja
gość

2008-08-21 20:51
do czego ta masa /
Skomentuj
Oceń:
0
Julia2603

Julia2603

2009-04-11 22:14
Ta masa jest do tortów i ciast maju
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Masy
Ali Baba czyli sezamie otwórz się Ciasto czekoladowo kokosowe Sernik z masą cappuccino
Orzechowiec z masa capuccino i delicjami Krem z orzechami arachidowymi Śmietankowo-bananowy krem
Sernik składany Kremowe ciasto toffi Brzoskwiniowiec z masą makową
Ciasto budyniowe z pomarańczą Tort czekoladowy z masami śmietanowymi i galaretką Czekoladowe ciasto z masą advokatową

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę kuchni Ameryki Łacińskiej i wygraj cenne nagrody! Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez użytkownika kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20 cm Fiskars!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 
 Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane