Masa orzechowa

Masy « poprzedni | następny »
Babcia Halinka - autor przepisu Masa orzechowa offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2268
  • Wyślij znajomemu
Zgłoś nadużycie 
Masa orzechowa
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 9376

Utrzeć masło z cukrem do białości. Dodawać po jednym żółtku, stale



Masa orzechowa - SKŁADNIKI:

  • 25 dag masła
  • 6 czubatych łyżek cukru pudru
  • 2-3 żółtka
  • 3/4 szklanki drobno posiekanych orzechów
  • łyżeczka startej skórki z cytryny
  • łyżeczka soku z cytryny

Masa orzechowa - PRZYGOTOWANIE:

Utrzeć masło z cukrem do białości. Dodawać po jednym żółtku, stale ucierając. Gdy masa stanie się puszysta, wsypać wanilię.



Komentarze do Masa orzechowa (strona 1 z 1)  
Gość

maja
gość

2008-08-21 20:51
do czego ta masa /
Skomentuj
Oceń:
0
Julia2603

Julia2603
offline

2009-04-11 22:14
Ta masa jest do tortów i ciast maju
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Masy
Orzeszki z masą kawową -masa Krem miętowy z mlekiem w proszku Kokosowa przyjemność
Mleczny kokos na kakaowym spodzie Migdałowo-jeżynowy kielich z mascarpone Kokosowa pasja bez pieczenia
Ciasto tortowe Delicja Ciasto z masą cytrynową Ciasto orzechowe z masą kawową
Ciasto czekoladowo - kokosowe z delicjami Krem z ciastek korzennych Krem do ciast
Dziś moderatorami są
misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 
Konkursy
  • Konkurs - Wiosenne smaki Konkurs - Wiosenne smaki

    Przygotuj smaczne, kolorowe i lekkie wiosenne danie i wygraj kartę upominkową o wartości 50zł. Nagradzamy aż 10 osób! Konkurs uwzględnia przepisy publikowane na Waszych blogach. Zapraszamy do zapoznania się z zasadami konkursu.

1 2 3
 
 
 
Sonda
Kupując owoce i warzywa, zwracam uwagę na:

 
 Kupując owoce i warzywa, zwracam uwagę na:

głosuj
 
Ostatnio komentowane