motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Masa orzechowa 5

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Szybka i smaczna masa orzechowa do ciasta lub tortu

Masa orzechowa 5

Składniki:

Masa orzechowa 5

 

 

Sposób przygotowania:

Masa orzechowa 5
Orzechy mielimy maszynką do mięsa. Masło musi być bardzo miękkie. Do miski dajemy zmielone orzechy, masło i cukier. Mleko przelewamy do garnka i mocno podgrzewamy, ale nie gotujemy. Gorące mleko wlewamy do miseczki z przygotowanymi produktami. Szybko i energicznie mieszamy, aby składniki dobrze się połączyły. Jak masa będzie chłodna wlewamy kieliszek spirytusu i odstawiamy na dwie godziny do lodówki, aby stężała.

Tagi:

masa ciasto