Masa orzechowa do ciasta

Masy « poprzedni | następny »
zewa - Przepis na: Masa orzechowa do ciasta offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 1742
Masa orzechowa do ciasta
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 3

Masa idealna do ciast i suchych wafli


trudność: łatwe
czas:

Masa orzechowa do ciasta - SKŁADNIKI:

  • 1 szklanka zmielonych orzechów
  • 1 szklanka mleka
  • 1 margaryna
  • 250 g cukru pudru

Masa orzechowa do ciasta - PRZYGOTOWANIE:

Orzechy sparzyć zagotowanym mlekiem i ostudzić.
Margarynę utrzeć z cukrem pudrem na pulchną masę.
Dodawać po 1 łyżce orzechy ciągle mieszając.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Masa orzechowa do ciasta  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Masy
Podwójna rolada z białej fasoli Krem budyniowy do ciast Ciasto z czerwonymi porzeczkami
Kostka agrestowa Trzy bit po mojemu. Sernik truskawkowy
Ciasto z masą brzoskwiniową Ciasto z manną na miodowym spodzie Ciasto tortowe Kawuś
Tęczowy przekładaniec Ciasto "Migdałowiec" Egzotyczne niebo

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Czy przygotowujesz już pierwsze przetwory?

 
 Czy przygotowujesz już pierwsze przetwory?

głosuj
 

Ostatnio komentowane