Masa orzechowa do ciasta

Masy « poprzedni | następny »
zewa offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 1821
Masa orzechowa do ciasta
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 3

Masa idealna do ciast i suchych wafli


trudność: łatwe
czas:

Masa orzechowa do ciasta - SKŁADNIKI:

Masa orzechowa do ciasta - PRZYGOTOWANIE:

Orzechy sparzyć zagotowanym mlekiem i ostudzić.
Margarynę utrzeć z cukrem pudrem na pulchną masę.
Dodawać po 1 łyżce orzechy ciągle mieszając.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Masa orzechowa do ciasta  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Masy
Czekoladowe ciasto z masą advokatową Zwariowany przekładaniec Krem czekoladowy
Rolada z wafla kakaowo-kokosowa Królewicz nad królewiczem Duuuży Michałek
Podwójna rolada z białej fasoli Krem budyniowy do ciast Ciasto z czerwonymi porzeczkami
Kostka agrestowa Trzy bit po mojemu. Sernik truskawkowy

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane