Masa orzechowa do ciasta

Masy « poprzedni | następny »
zewa - Przepis na: Masa orzechowa do ciasta offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 1768
Masa orzechowa do ciasta
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 3

Masa idealna do ciast i suchych wafli


trudność: łatwe
czas:

Masa orzechowa do ciasta - SKŁADNIKI:

  • 1 szklanka zmielonych orzechów
  • 1 szklanka mleka
  • 1 margaryna
  • 250 g cukru pudru

Masa orzechowa do ciasta - PRZYGOTOWANIE:

Orzechy sparzyć zagotowanym mlekiem i ostudzić.
Margarynę utrzeć z cukrem pudrem na pulchną masę.
Dodawać po 1 łyżce orzechy ciągle mieszając.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Masa orzechowa do ciasta  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Masy
Podwójna rolada z białej fasoli Krem budyniowy do ciast Ciasto z czerwonymi porzeczkami
Kostka agrestowa Trzy bit po mojemu. Sernik truskawkowy
Ciasto z masą brzoskwiniową Ciasto z manną na miodowym spodzie Ciasto tortowe Kawuś
Tęczowy przekładaniec Ciasto "Migdałowiec" Egzotyczne niebo

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

 
 Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane