Masa orzechowa do ciasta

Masy « poprzedni | następny »
zewa - Przepis na: Masa orzechowa do ciasta offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 1815
Masa orzechowa do ciasta
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 3

Masa idealna do ciast i suchych wafli


trudność: łatwe
czas:

Masa orzechowa do ciasta - SKŁADNIKI:

  • 1 szklanka zmielonych orzechów
  • 1 szklanka mleka
  • 1 margaryna
  • 250 g cukru pudru

Masa orzechowa do ciasta - PRZYGOTOWANIE:

Orzechy sparzyć zagotowanym mlekiem i ostudzić.
Margarynę utrzeć z cukrem pudrem na pulchną masę.
Dodawać po 1 łyżce orzechy ciągle mieszając.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Masa orzechowa do ciasta  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Masy
Krem czekoladowy Rolada z wafla kakaowo-kokosowa Królewicz nad królewiczem
Duuuży Michałek Podwójna rolada z białej fasoli Krem budyniowy do ciast
Ciasto z czerwonymi porzeczkami Kostka agrestowa Trzy bit po mojemu.
Sernik truskawkowy Ciasto z masą brzoskwiniową Ciasto z manną na miodowym spodzie

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane