Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Masa owocowo maślana

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Taka masa owocowa jest idealna do przekładania ciast, tortów i babeczek

Masa owocowo maślana

Składniki:

Masa owocowo maślana

 

  • 20 dag masło,
  • 2 łyżki cukier puder,
  • 3 łyżki śmietana,
  • 3 łyżki dżem,
  • 2 łyżeczki cukier waniliowy,
  • do smaku sok z cytryny

 

Sposób przygotowania:

Masa owocowo maślana
Masło z cukrem waniliowym i cukrem pudrem utrzeć na puszystą masę. Ciągle ucierając dodawać stopniowo po łyżce śmietany, następnie włożyć dżem, wymieszać, przyprawić do smaku według uznania.