mikidziuba

mikidziuba

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 119]

Masa owocowo-waflowa do tortów.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Idealna masa na dziecięcy tort

Masa owocowo-waflowa  do tortów.

Składniki:

Masa owocowo-waflowa do tortów.

 

  • 1 puszka brzoskwiń
  • 3 szt banana
  • 3 szt duże Princessa
  • 2 szt Knoppers
  • 200g mascarpone
  • 1 łyżka żelatyny
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 2 łyżki dżemu leśnego

Sposób przygotowania:

Masa owocowo-waflowa do tortów.
Brzoskwinie odsączamy i zostawiamy 3 ćwiartki. Resztę miksujemy blenderem na jednolitą masę.Do zmiksowanej masy dodajemy serek mascarpone oraz cukier puder. I wszystko lekko miksujemy. Pod sam koniec dodajemy rozpuszczoną żelatynę. Pozostałe brzoskwinie i banany kroimy w kostkę średniej wielkości. Wafelki drobno siekamy nożem. Na upieczony blat biszkoptu rozsmarowujemy dżem, kładziemy garść pokrojonych owoców i rozsmarowujemy 1/3 masy. Na sam koniec posypujemy pokruszonymi waflami.