masa pomarańczowa

Masy, Biszkopty « poprzedni | następny »
Rossie - Przepis na: masa pomarańczowa offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 199
masa pomarańczowa
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

bardzo łatwa i pyszna masa pomarańczowa do ciast i tortów. Najpyszniejsza z biszkoptem.


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

masa pomarańczowa - SKŁADNIKI:

  • 1 szklanka cukru
  • 500ml wody
  • 2 jajka
  • 3 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 1 łyżka margaryny
  • sok z 2 pomarańczy

masa pomarańczowa - PRZYGOTOWANIE:

Jajka roztrzepać z cukrem na puszystą masę, Następnie dodać do mąkę, sok z pomarańczy oraz margarynę. Utrzeć składniki na jednolita masę, na samym końcu dodać wodę. Całość dokładnie wymieszać. Postawić na małym ogniu i stale mieszając doprowadzić masę do zagotowania. Upieczone ciasto przełożyć gorącą masą.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do masa pomarańczowa  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Masy
Duuuży Michałek Podwójna rolada z białej fasoli Krem budyniowy do ciast
Ciasto z czerwonymi porzeczkami Kostka agrestowa Trzy bit po mojemu.
Sernik truskawkowy Ciasto z masą brzoskwiniową Ciasto z manną na miodowym spodzie
Ciasto tortowe Kawuś Tęczowy przekładaniec Ciasto "Migdałowiec"

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Jakie grzyby lubisz najbardziej?

 
 Jakie grzyby lubisz najbardziej?

głosuj
 

Ostatnio komentowane