masa pomarańczowa

Masy, Biszkopty « poprzedni | następny »
Rossie - Przepis na: masa pomarańczowa offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 199
masa pomarańczowa
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

bardzo łatwa i pyszna masa pomarańczowa do ciast i tortów. Najpyszniejsza z biszkoptem.


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

masa pomarańczowa - SKŁADNIKI:

  • 1 szklanka cukru
  • 500ml wody
  • 2 jajka
  • 3 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 1 łyżka margaryny
  • sok z 2 pomarańczy

masa pomarańczowa - PRZYGOTOWANIE:

Jajka roztrzepać z cukrem na puszystą masę, Następnie dodać do mąkę, sok z pomarańczy oraz margarynę. Utrzeć składniki na jednolita masę, na samym końcu dodać wodę. Całość dokładnie wymieszać. Postawić na małym ogniu i stale mieszając doprowadzić masę do zagotowania. Upieczone ciasto przełożyć gorącą masą.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do masa pomarańczowa  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Masy
Krem czekoladowy Rolada z wafla kakaowo-kokosowa Królewicz nad królewiczem
Duuuży Michałek Podwójna rolada z białej fasoli Krem budyniowy do ciast
Ciasto z czerwonymi porzeczkami Kostka agrestowa Trzy bit po mojemu.
Sernik truskawkowy Ciasto z masą brzoskwiniową Ciasto z manną na miodowym spodzie

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Cały naród suszy jabłka Konkurs - Cały naród suszy jabłka

    Zapraszamy do konkursu! Pokażcie, jak kreatywnie wykorzystać suszone jabłka w przepisach kulinarnych. Do wygrania nowoczesne suszarki do owoców i grzybów oraz komplety gadżetów od firmy MPM.

1 2
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Czy suszysz jabłka?

 
 Czy suszysz jabłka?

głosuj
 

Ostatnio komentowane