masa pomarańczowa

Masy, Biszkopty « poprzedni | następny »
Rossie - Przepis na: masa pomarańczowa offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 199
masa pomarańczowa
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

bardzo łatwa i pyszna masa pomarańczowa do ciast i tortów. Najpyszniejsza z biszkoptem.


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

masa pomarańczowa - SKŁADNIKI:

  • 1 szklanka cukru
  • 500ml wody
  • 2 jajka
  • 3 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 1 łyżka margaryny
  • sok z 2 pomarańczy

masa pomarańczowa - PRZYGOTOWANIE:

Jajka roztrzepać z cukrem na puszystą masę, Następnie dodać do mąkę, sok z pomarańczy oraz margarynę. Utrzeć składniki na jednolita masę, na samym końcu dodać wodę. Całość dokładnie wymieszać. Postawić na małym ogniu i stale mieszając doprowadzić masę do zagotowania. Upieczone ciasto przełożyć gorącą masą.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do masa pomarańczowa  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Masy
Krem czekoladowy Rolada z wafla kakaowo-kokosowa Królewicz nad królewiczem
Duuuży Michałek Podwójna rolada z białej fasoli Krem budyniowy do ciast
Ciasto z czerwonymi porzeczkami Kostka agrestowa Trzy bit po mojemu.
Sernik truskawkowy Ciasto z masą brzoskwiniową Ciasto z manną na miodowym spodzie

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane