masa pomarańczowa

Masy, Biszkopty « poprzedni | następny »
Rossie

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 199
masa pomarańczowa
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

bardzo łatwa i pyszna masa pomarańczowa do ciast i tortów. Najpyszniejsza z biszkoptem.


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

masa pomarańczowa - SKŁADNIKI:

masa pomarańczowa - PRZYGOTOWANIE:

Jajka roztrzepać z cukrem na puszystą masę, Następnie dodać do mąkę, sok z pomarańczy oraz margarynę. Utrzeć składniki na jednolita masę, na samym końcu dodać wodę. Całość dokładnie wymieszać. Postawić na małym ogniu i stale mieszając doprowadzić masę do zagotowania. Upieczone ciasto przełożyć gorącą masą.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do masa pomarańczowa  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Masy
Brązowy torcik z białą masą i czekoladową polewą Lukier plastyczny do dekoracji ciast i tortów Masa chałwowa do tortu czy ciasta
Ali Baba czyli sezamie otwórz się Ciasto czekoladowo kokosowe Sernik z masą cappuccino
Orzechowiec z masa capuccino i delicjami Krem z orzechami arachidowymi Śmietankowo-bananowy krem
Sernik składany Kremowe ciasto toffi Brzoskwiniowiec z masą makową

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Wiosenne przebudzenie Konkurs - Wiosenne przebudzenie

    Przygotuj dowolną wiosenną potrawę, ciasto lub deser, która Twoim zdaniem zasługuje na miano królowej wiosny. Wygraj atrakcyjne nagrody. Nagrodą główna jest telefon: Nokia Lumia 530 Dual SIM!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Twoje ulubione słodkości wielkanocne to:

 
 Twoje ulubione słodkości wielkanocne to:

 

Ostatnio komentowane