Masa tortowa

Masy « poprzedni | następny »
karolcia_zip - Przepis na: Masa tortowa offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 240
Masa tortowa
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Bardzo dobra masa do tortów i ciast.


trudność: średne
czas:

Masa tortowa - SKŁADNIKI:

  • 1,5 szklanki mleka
  • 3/4 szklanki cukru
  • 4 żółtka
  • budyń (smak w zależności od potrzeby)
  • 1,5 kostki margaryny Kasi
  • 2 łyżki spirytusu

Masa tortowa - PRZYGOTOWANIE:

Do miski wlać 1/2 szklanki mleka, dodać 4 żółtka i 2 łyżki budyniu. Zmiksować na zimno.1 szklankę mleka zagotować z 3/4 szklanki cukru. Następnie do gotującego się mleka wlać wcześniej zrobiony budyń z żółtkami. Ostudzić. Napowietrzyć 1,5 kostki Kasi i wlać zimny budyń. Na koniec dodać 2 łyżki spirytusu. Zmiksować. Gotowe.
Smacznego :)


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Masa tortowa  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Masy
Krem czekoladowy Rolada z wafla kakaowo-kokosowa Królewicz nad królewiczem
Duuuży Michałek Podwójna rolada z białej fasoli Krem budyniowy do ciast
Ciasto z czerwonymi porzeczkami Kostka agrestowa Trzy bit po mojemu.
Sernik truskawkowy Ciasto z masą brzoskwiniową Ciasto z manną na miodowym spodzie

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane