Masa tortowa

Masy « poprzedni | następny »
karolcia_zip

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 255
Masa tortowa
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Bardzo dobra masa do tortów i ciast.


trudność: średnie
czas:

Masa tortowa - SKŁADNIKI:

  • 1,5 szklanki mleka
  • 3/4 szklanki cukru
  • 4 żółtka
  • budyń (smak w zależności od potrzeby)
  • 1,5 kostki margaryny Kasi
  • 2 łyżki spirytusu

Masa tortowa - PRZYGOTOWANIE:

Do miski wlać 1/2 szklanki mleka, dodać 4 żółtka i 2 łyżki budyniu. Zmiksować na zimno.1 szklankę mleka zagotować z 3/4 szklanki cukru. Następnie do gotującego się mleka wlać wcześniej zrobiony budyń z żółtkami. Ostudzić. Napowietrzyć 1,5 kostki Kasi i wlać zimny budyń. Na koniec dodać 2 łyżki spirytusu. Zmiksować. Gotowe.
Smacznego :)


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Masa tortowa  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Masy
Tarta kajmakowa z migadałami Kostka wiosenna Brązowy torcik z białą masą i czekoladową polewą
Lukier plastyczny do dekoracji ciast i tortów Masa chałwowa do tortu czy ciasta   Ali Baba czyli sezamie otwórz się
Ciasto czekoladowo kokosowe Sernik z masą cappuccino Orzechowiec z masa capuccino i delicjami
Krem z orzechami arachidowymi Śmietankowo-bananowy krem Sernik składany

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Wiosenne przebudzenie Konkurs - Wiosenne przebudzenie

    Przygotuj dowolną wiosenną potrawę, ciasto lub deser, która Twoim zdaniem zasługuje na miano królowej wiosny. Wygraj atrakcyjne nagrody. Nagrodą główna jest telefon: Nokia Lumia 530 Dual SIM!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Którą z tych sałatek lubisz najbardziej?

 
 Którą z tych sałatek lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane