karolcia_zip

karolcia_zip

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 255]

Masa tortowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Bardzo dobra masa do tortów i ciast.

Masa tortowa

Składniki:

Masa tortowa

 

  • 1,5 szklanki mleka
  • 3/4 szklanki cukru
  • 4 żółtka
  • budyń (smak w zależności od potrzeby)
  • 1,5 kostki margaryny Kasi
  • 2 łyżki spirytusu

Sposób przygotowania:

Masa tortowa
Do miski wlać 1/2 szklanki mleka, dodać 4 żółtka i 2 łyżki budyniu. Zmiksować na zimno.1 szklankę mleka zagotować z 3/4 szklanki cukru. Następnie do gotującego się mleka wlać wcześniej zrobiony budyń z żółtkami. Ostudzić. Napowietrzyć 1,5 kostki Kasi i wlać zimny budyń. Na koniec dodać 2 łyżki spirytusu. Zmiksować. Gotowe.
Smacznego :)