Masa tortowa

Masy « poprzedni | następny »
karolcia_zip - Przepis na: Masa tortowa offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 240
Masa tortowa
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Bardzo dobra masa do tortów i ciast.


trudność: średne
czas:

Masa tortowa - SKŁADNIKI:

  • 1,5 szklanki mleka
  • 3/4 szklanki cukru
  • 4 żółtka
  • budyń (smak w zależności od potrzeby)
  • 1,5 kostki margaryny Kasi
  • 2 łyżki spirytusu

Masa tortowa - PRZYGOTOWANIE:

Do miski wlać 1/2 szklanki mleka, dodać 4 żółtka i 2 łyżki budyniu. Zmiksować na zimno.1 szklankę mleka zagotować z 3/4 szklanki cukru. Następnie do gotującego się mleka wlać wcześniej zrobiony budyń z żółtkami. Ostudzić. Napowietrzyć 1,5 kostki Kasi i wlać zimny budyń. Na koniec dodać 2 łyżki spirytusu. Zmiksować. Gotowe.
Smacznego :)


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Masa tortowa  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Masy
Podwójna rolada z białej fasoli Krem budyniowy do ciast Ciasto z czerwonymi porzeczkami
Kostka agrestowa Trzy bit po mojemu. Sernik truskawkowy
Ciasto z masą brzoskwiniową Ciasto z manną na miodowym spodzie Ciasto tortowe Kawuś
Tęczowy przekładaniec Ciasto "Migdałowiec" Egzotyczne niebo

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Mój ulubiony letni napój to:

 
 Mój ulubiony letni napój to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane