Masa tortowa

Masy « poprzedni | następny »
karolcia_zip

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 255
Masa tortowa
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Bardzo dobra masa do tortów i ciast.


trudność: średnie
czas:

Masa tortowa - SKŁADNIKI:

  • 1,5 szklanki mleka
  • 3/4 szklanki cukru
  • 4 żółtka
  • budyń (smak w zależności od potrzeby)
  • 1,5 kostki margaryny Kasi
  • 2 łyżki spirytusu

Masa tortowa - PRZYGOTOWANIE:

Do miski wlać 1/2 szklanki mleka, dodać 4 żółtka i 2 łyżki budyniu. Zmiksować na zimno.1 szklankę mleka zagotować z 3/4 szklanki cukru. Następnie do gotującego się mleka wlać wcześniej zrobiony budyń z żółtkami. Ostudzić. Napowietrzyć 1,5 kostki Kasi i wlać zimny budyń. Na koniec dodać 2 łyżki spirytusu. Zmiksować. Gotowe.
Smacznego :)


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Masa tortowa  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Masy
Ali Baba czyli sezamie otwórz się Ciasto czekoladowo kokosowe Sernik z masą cappuccino
Orzechowiec z masa capuccino i delicjami Krem z orzechami arachidowymi Śmietankowo-bananowy krem
Sernik składany Kremowe ciasto toffi Brzoskwiniowiec z masą makową
Ciasto budyniowe z pomarańczą Tort czekoladowy z masami śmietanowymi i galaretką Czekoladowe ciasto z masą advokatową

Redakcja Gotuje

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane