kama1132

kama1132

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 139]

Masa twarogowa do naleśników i deserów

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

szybka masa twarogowa do deserów

Masa twarogowa do naleśników i deserów

Składniki:

Masa twarogowa do naleśników i deserów

 

  • 25 dag sera białego chudego
  • 1 pudełeczko serka danio waniliowy
  • 3 łyżki sera mascarpone
  • cynamon
  • barwnik pomarańczowy
  • cukier puder

Sposób przygotowania:

Masa twarogowa do naleśników i deserów
Biały twaróg słodzimy wedle uznania, dodajemy cynamon, barwnik (wystarczy mała odrobinka) i rozcieramy serek na drobną konsystencje, następnie ser mieszamy z serkiem Danio i serkiem mascarpone. Po dokładnym wymieszaniu uzyskujemy wspaniałą i smaczną masę serową o słodkim kolorku. Najczęściej taki serek używam do naleśników lub pierogów na słodko.Jeżeli ktoś lubi można dodać jeszcze startą skórkę z pomarańczy, jednak ja nie przepadam. smacznego