darek112

darek112

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 172]

Masa z pieczeni

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Mięso zemleć .Dodać pasztet i rozmieszać. Przyprawić. Rozetrzeć margarynę dodać majonez,pasztet mięso i wyrobić. Odstawić do stężenia.

Masa z pieczeni

Składniki:

Masa z pieczeni

 

  • 15 dag mięsa gotowanego lub pieczeni,
  • 5 łyżek pasztu DROP
  • 5 dag margaryny lub masła roślinnego,
  • sól, pieprz,
  • łyżka majonezu lub gęstej śmietany.

Sposób przygotowania:

Masa z pieczeni
Mięso zemleć w maszynce z dość drobnym sitkiem. Dodać pasztet i rozmieszać. Przyprawić solą , pieprzem. Rozetrzeć w misce margarynę lub masło roślinne, dodać majonez,pasztet mięso i starannie wyrobić. Masę wstawić do lodówki do stężenia.

Tagi:

mięso