SUPERPRZEPIS

Masełka smakowe.

  • 7
  • jaNina
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10
Masełka smakowe. Więcej zdjęć (3)

To prezent, który możesz dołączyć do świątecznych bułeczek.

Składniki:

Masełka smakowe.

 

  • masełko czosnkowe:
  • 100 g masła wiejskiego
  • 1 łyżka siekanej pietruszki
  • 2 ząbki czosnku
  • sól i pieprz biały do smak
  • masełko pomidorowe:
  • 100 g masła wiejskiego
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • sól i chili do smaku

 

 

Sposób przygotowania:

Masełka smakowe.
Miękkie świeże masełko ucieramy z posiekanym drobniutko czosnkiem, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dodajemy pietruszkę, mieszamy i napełniamy foremkę do kostek lodu. Zamrażamy Miękkie świeże masełko ucieramy z koncentratem pomidorowym i papryką w proszku, doprawiamy do smaku sól i chili. Mieszamy i napełniamy foremkę do kostek lodu. Zamrażamy. Masełka wykładamy na deskę. Możemy je zapakować świątecznie i podarować z świątecznymi bułeczkami.
Masełka smakowe.
Masełko czosnkowe wkładamy do foremek do kostek lodu.
Masełka smakowe.
Masełko pomidorowe wkładamy do foremek do kostek lodu.