gosia47-47

gosia47-47

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 849]

Masiasta krówka

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Bardzo dobre ciasto, kiedyś robiłam podobne, teraz przygotowałam z innej śmietany, którą znalazłam będąc w sklepie. Naprawdę jest wspaniała.

Masiasta krówka Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Masiasta krówka

 

  • BISZKOPT:
  • 4 jajka
  • 4 łyżki mąki
  • 4 łyżki cukru
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • MASA KRÓWKOWA:
  • 1 puszka masy krówkowej
  • 1 kostka margaryny
  • DODATKOWO:
  • masa karpatkowa w 5 minut
  • czekolada
  • 500 ml śmietany czekoladowej 30%
  • 2 opakowania śmietan fix
  • opakowanie śnieżki w proszku
  • 2 łyżeczki żelatyny
  • biszkopty okrągłe

Sposób przygotowania:

Masiasta krówka
BISZKOPT: białka ubić, dodać cukier i nadal ubijać. Zmniejszyć obroty miksera i dodać żółtka. Łyżką wmieszać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Całość wyłożyć na brytfannę wysmarowaną margaryną. Piec ok. 25 minut w 180 st. Po upieczeniu ostudzić. Masę krówkową zmiksować dość długo z margaryną. Wyłożyć na biszkopta. Na masę nałożyć namoczone w soku (dowolny smak). Upić masę karpatkową jak podano na opakowaniu. Wyłożyć na biszkopty. Śmietanę ubić, dodać śnieżkę w proszku, śmietan fix i wcześniej przygotowaną żelatynę. Wyłożyc na masę karpatkową. Udekorować startą czekoladą. Włożyć do lodówki na ok. 2 godziny. Smacznego. 
Masiasta krówka
Na sam poczatek przygotować masę na biszkopta. Upiec.
Masiasta krówka
Przygotować masę krówkową i wyłożyć na ciasto. Przykryć namoczonymi biszkoptami.
Masiasta krówka
Masę karpatkową wyłożyć na namoczone biszkopty.
Masiasta krówka
Śmietanę kremową czekoladową ubić, wyłożyć na placek. Posypać startą czekoladą.