Strona główna Maślaki duszone w śmietanie

Maślaki duszone w śmietanie

Grzyby « poprzedni | następny »
Babcia Halinka - Przepis na: Maślaki duszone w śmietanie offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2268
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Maślaki duszone w śmietanie
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 6

Małe zdrowe kapelusze maślaków obrać ze skórki, szybko umyć i osączyć


trudność: łatwe
czas:

Maślaki duszone w śmietanie - SKŁADNIKI:

  • 50 dag maślaków
  • 5 dag masła
  • 1 cebula
  • sól
  • pieprz
  • 1/2 szkl śmietany
  • natka pietruszki lub koperek

Maślaki duszone w śmietanie - PRZYGOTOWANIE:

Małe zdrowe kapelusze maślaków obrać ze skórki, szybko umyć i osączyć z wody. Do płaskiego naczynia włożyć masło, dodać drobno pokrojoną cebulę, dobrze rozgrzać i włożyć całe niepokrojone kapelusze maślaków. osolic do smaku i dusic około 20 minut na wolnym ogniu pod przykryciem. Sos powinien całkowicie odparować, wtedy zalać potrawę śmietaną i tylko doprowadzić do wrzenia. Grzyby podawać posypane natką pietruszki lub koperkiem z dodatkiem ziemniaków lub pieczywa.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Maślaki duszone w śmietanie (strona 1 z 1)  
lena

lena
offline

2008-10-20 16:35
pychotka-robiłam maślaczki ostatnio,ale zieleniny nie dodałam-ale gapa:(
Skomentuj
Oceń:
0
kasandra6

kasandra6
offline

2009-05-16 15:48
robię podobne pychotka
Skomentuj
Oceń:
0
Sarina

Sarina
offline

2009-12-14 14:51
przepyszne !
pozdrawiam !
i zapraszam do siebie :)
Skomentuj
Oceń:
0
kuchenka

kuchenka
offline

2010-10-28 08:43
Także robię takie danie, jednak zamiast maślaków uzywam podgrzybków. Danie wygląda przepysznie :)
Skomentuj
Oceń:
0
oszude

oszude
offline

2012-06-13 10:03
Już nie mogę sie doczekać na nie.
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Grzyby
Pierogi z kaszanką i leśnymi grzybami Gołąbki z mięsem i pieczarkami na parze Krążki cukiniowe z grzybami leśnymi
Jesienna zapiekanka makaronowa Zapiekana kasza gryczana Szybki omlet z kurkami
Krem z kurek z grzankami Krokiety z pieczarkami, oliwkami i mozzarellą Krokiety z grzybami, kaszą i marchewką
Kotleciki jaglane z pieczarkami Marynowane grzybki Podgrzybek marynowany z cebulką i marchewką

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane