Strona główna Maślaki duszone w śmietanie

Maślaki duszone w śmietanie

Grzyby « poprzedni | następny »
Babcia Halinka - autor przepisu Maślaki duszone w śmietanie offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2268
  • Wyślij znajomemu
Zgłoś nadużycie 
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Maślaki duszone w śmietanie
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 6

Małe zdrowe kapelusze maślaków obrać ze skórki, szybko umyć i osączyć


trudność: łatwe
czas:

Maślaki duszone w śmietanie - SKŁADNIKI:

  • 50 dag maślaków
  • 5 dag masła
  • 1 cebula
  • sól
  • pieprz
  • 1/2 szkl śmietany
  • natka pietruszki lub koperek

Maślaki duszone w śmietanie - PRZYGOTOWANIE:

Małe zdrowe kapelusze maślaków obrać ze skórki, szybko umyć i osączyć z wody. Do płaskiego naczynia włożyć masło, dodać drobno pokrojoną cebulę, dobrze rozgrzać i włożyć całe niepokrojone kapelusze maślaków. osolic do smaku i dusic około 20 minut na wolnym ogniu pod przykryciem. Sos powinien całkowicie odparować, wtedy zalać potrawę śmietaną i tylko doprowadzić do wrzenia. Grzyby podawać posypane natką pietruszki lub koperkiem z dodatkiem ziemniaków lub pieczywa.



Komentarze do Maślaki duszone w śmietanie (strona 1 z 1)  
lena

lena
offline

2008-10-20 16:35
pychotka-robiłam maślaczki ostatnio,ale zieleniny nie dodałam-ale gapa:(
Skomentuj
Oceń:
0
kasandra6

kasandra6
offline

2009-05-16 15:48
robię podobne pychotka
Skomentuj
Oceń:
0
Sarina

Sarina
offline

2009-12-14 14:51
przepyszne !
pozdrawiam !
i zapraszam do siebie :)
Skomentuj
Oceń:
0
kuchenka

kuchenka
offline

2010-10-28 08:43
Także robię takie danie, jednak zamiast maślaków uzywam podgrzybków. Danie wygląda przepysznie :)
Skomentuj
Oceń:
0
oszude

oszude
offline

2012-06-13 10:03
Już nie mogę sie doczekać na nie.
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Grzyby
Pierś z kurczaka z mozzarellą i pieczarkami Smażony kotlet z kani Sałatka z grillowanych warzyw z serowymi kulkami
Wiosenny krem pieczarkowy z makaronem Krem pieczarkowy z tostem Zupa Eli z kapusty włoskiej z niespodzianką
Rolada Eli z żółtego sera Przepiórcze jaja na pieczarkach Schab w mleczno- grzybowym sosie
Borowiki w śmietanie z cebulą Kotlety z boczniaków,cukini i jajek Szybka potrawka wg Megg
Dziś moderatorami są
Babciagramolka
Babciagramolka

Platynowy Ekspert online

 
Konkursy
  • Konkurs - Wiosenne smaki Konkurs - Wiosenne smaki

    Przygotuj smaczne, kolorowe i lekkie wiosenne danie i wygraj kartę upominkową o wartości 50zł. Nagradzamy aż 10 osób! Konkurs uwzględnia przepisy publikowane na Waszych blogach. Zapraszamy do zapoznania się z zasadami konkursu.

  • Konkurs Znam Wielkanocne Wydanie Specjalne Konkurs Znam Wielkanocne Wydanie Specjalne

    Weź udział w konkursie. Odpowiedz na kilka prostych pytań związanych z Wielkanocnym Wydaniem Specjalnym 2014 i wygraj książkę Smaczna Polska autorstwa Magdy Gessler. Nagradzamy aż 10 osób!

1 2 3 4 5
 
 
 
Sonda
Moją ulubioną potrawą wielkanocną jest...

 
 Moją ulubioną potrawą wielkanocną jest...

głosuj
 
Ostatnio komentowane