Strona główna Maślaki duszone w śmietanie

Maślaki duszone w śmietanie

Grzyby « poprzedni | następny »
Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2268
zdjęcia: 1 z 1
Maślaki duszone w śmietanie
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 6

Małe zdrowe kapelusze maślaków obrać ze skórki, szybko umyć i osączyć


trudność: łatwe
czas:

Maślaki duszone w śmietanie - SKŁADNIKI:

Maślaki duszone w śmietanie - PRZYGOTOWANIE:

Małe zdrowe kapelusze maślaków obrać ze skórki, szybko umyć i osączyć z wody. Do płaskiego naczynia włożyć masło, dodać drobno pokrojoną cebulę, dobrze rozgrzać i włożyć całe niepokrojone kapelusze maślaków. osolic do smaku i dusic około 20 minut na wolnym ogniu pod przykryciem. Sos powinien całkowicie odparować, wtedy zalać potrawę śmietaną i tylko doprowadzić do wrzenia. Grzyby podawać posypane natką pietruszki lub koperkiem z dodatkiem ziemniaków lub pieczywa.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Maślaki duszone w śmietanie (strona 1 z 1)  
lena

lena

2008-10-20 16:35
pychotka-robiłam maślaczki ostatnio,ale zieleniny nie dodałam-ale gapa:(
Skomentuj
Oceń:
0
kasandra6

kasandra6

2009-05-16 15:48
robię podobne pychotka
Skomentuj
Oceń:
0
Sarina

Sarina

2009-12-14 14:51
przepyszne !
pozdrawiam !
i zapraszam do siebie :)
Skomentuj
Oceń:
0
kuchenka

kuchenka

2010-10-28 08:43
Także robię takie danie, jednak zamiast maślaków uzywam podgrzybków. Danie wygląda przepysznie :)
Skomentuj
Oceń:
0
oszude

oszude

2012-06-13 10:03
Już nie mogę sie doczekać na nie.
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Grzyby
Tymiankowy sos grzybowy z duszonych grzybów Zupa grzybowa z gwiazdkami Roladki w borowikach
Placek ziemniaczany z grzybami Mielone w sosie grzybowym Placek po węgiersku
Grzybki w sosie pomidorowym Polędwiczki w sosie grzybowym Pulpeciki w sosie grzybowym
Filet z kurkami, szpinakiem i serem Warkocz z suszonymi grzybami i majonezem Łazanki z grzybami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs -  Soki marzeń z sokowirówką Philips Konkurs - Soki marzeń z sokowirówką Philips

    Owocowe i warzywne, słodkie i kwaśne, kolorowe i energetyzujące takie właśnie są soki wyciskane ze świeżych warzyw i owoców. Zapewniają zdrowie, piękny wygląd i wysoką odporność. Jakie są Wasze wymarzone kompozycje sokowe? Podzielcie się z nami swoimi pomysłami!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert

 

Sonda

Jaką zupę lubisz najbardziej?

 
 Jaką zupę lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane