Strona główna Maślaki duszone w śmietanie

Maślaki duszone w śmietanie

Grzyby « poprzedni | następny »
Babcia Halinka offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2268
zdjęcia: 1 z 1
Maślaki duszone w śmietanie
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 6

Małe zdrowe kapelusze maślaków obrać ze skórki, szybko umyć i osączyć


trudność: łatwe
czas:

Maślaki duszone w śmietanie - SKŁADNIKI:

Maślaki duszone w śmietanie - PRZYGOTOWANIE:

Małe zdrowe kapelusze maślaków obrać ze skórki, szybko umyć i osączyć z wody. Do płaskiego naczynia włożyć masło, dodać drobno pokrojoną cebulę, dobrze rozgrzać i włożyć całe niepokrojone kapelusze maślaków. osolic do smaku i dusic około 20 minut na wolnym ogniu pod przykryciem. Sos powinien całkowicie odparować, wtedy zalać potrawę śmietaną i tylko doprowadzić do wrzenia. Grzyby podawać posypane natką pietruszki lub koperkiem z dodatkiem ziemniaków lub pieczywa.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Maślaki duszone w śmietanie (strona 1 z 1)  
lena

lena
offline

2008-10-20 16:35
pychotka-robiłam maślaczki ostatnio,ale zieleniny nie dodałam-ale gapa:(
Skomentuj
Oceń:
0
kasandra6

kasandra6
offline

2009-05-16 15:48
robię podobne pychotka
Skomentuj
Oceń:
0
Sarina

Sarina
offline

2009-12-14 14:51
przepyszne !
pozdrawiam !
i zapraszam do siebie :)
Skomentuj
Oceń:
0
kuchenka

kuchenka
offline

2010-10-28 08:43
Także robię takie danie, jednak zamiast maślaków uzywam podgrzybków. Danie wygląda przepysznie :)
Skomentuj
Oceń:
0
oszude

oszude
offline

2012-06-13 10:03
Już nie mogę sie doczekać na nie.
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Grzyby
Placuszki kurkowo-brokułowe Pularda ze smardzami Grzybowo-ziemniaczana zupa krem Eli
Ryżowo-grzybowy placek na zimno Dyniowe naleśniki Eli z grzybami leśnymi Pierogi z kapustą i grzybami
Maślana zupa pieczarkowo-kurkowa z makaronem Marynowane kurki Pierogi z burakami i grzybami
Pierogi z kurkami i kapustą Pasztet z ciecierzycy, grzybów i pieczonej dyni Pałki w sosie z opieniek

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane