Strona główna Maślaki marynowane

Maślaki marynowane

kotekbehemotek - Przepis na: Maślaki marynowane offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 744
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Maślaki marynowane
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Maślaki marynowane to smaczny dodatek do wędlin. Zobacz przepis na marynowane maślaki.


trudność: łatwe
czas:

Maślaki marynowane - SKŁADNIKI:

  • Maślaki marynowane składniki:

Maślaki marynowane - PRZYGOTOWANIE:

Maślaki marynowane wykonanie:



Obieramy maślaki ze skórki-na kapelusiku.Pozbywamy się błonek.Skracamy nóżki do max 1 cm.Obgotowujemy w lekko osolonej wodzie.Następnie odcedzamy, przelewamy gorącą przegotowaną wodą.



Zalewa-->1/2 l octu,2,5l wody,7 łyżek cukru i 3 łyżki soli zagotowujemy razem.



Do czystych i suchych słoiczków wkładamy po : 1 listku laurowym, wiórku cebuli,5 ziaren pieprzu i 3 ziarenka ziela angielskiego. Wkładamy grzybki, wlewamy zalewę tak żeby przykryła grzybki. Lekko mieszamy aby pozbyć się pęcherzyków powietrza. Zakręcamy i gotujemy około 15 minut w wodzie sięgajacej do 1 cm poniżej pokrywki. Warto położyć na dnie ściereczkę lnianą. Wyjmujemy i odstawiamy do wystygnięcia. Po 2 dniach jest gotowe do jedzenia. Smacznego!


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Maślaki marynowane  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przetwory
Dżem jabłkowy - naturalny, bez żadnych ulepszaczy Jeżyny Eli w cukrze na zimę Malinowa-brzoskwiniowa słodycz
Szynka z indyka z szynkowara Lutenica wersja z marchewką Papryka w zalewie słodko-kwaśnej
Dżem z borówki amerykańskiej Papryka z przyprawą do grilla Tarte jabłka w słoiku
Marchewka na zimę Papryka na zimę  w słoikach  Pikle   z  2014

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Jakie grzyby lubisz najbardziej?

 
 Jakie grzyby lubisz najbardziej?

głosuj
 

Ostatnio komentowane