Strona główna Maślaki marynowane

Maślaki marynowane

kotekbehemotek - Przepis na: Maślaki marynowane offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 744
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Maślaki marynowane
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Maślaki marynowane to smaczny dodatek do wędlin. Zobacz przepis na marynowane maślaki.


trudność: łatwe
czas:

Maślaki marynowane - SKŁADNIKI:

  • Maślaki marynowane składniki:

Maślaki marynowane - PRZYGOTOWANIE:

Maślaki marynowane wykonanie:



Obieramy maślaki ze skórki-na kapelusiku.Pozbywamy się błonek.Skracamy nóżki do max 1 cm.Obgotowujemy w lekko osolonej wodzie.Następnie odcedzamy, przelewamy gorącą przegotowaną wodą.



Zalewa-->1/2 l octu,2,5l wody,7 łyżek cukru i 3 łyżki soli zagotowujemy razem.



Do czystych i suchych słoiczków wkładamy po : 1 listku laurowym, wiórku cebuli,5 ziaren pieprzu i 3 ziarenka ziela angielskiego. Wkładamy grzybki, wlewamy zalewę tak żeby przykryła grzybki. Lekko mieszamy aby pozbyć się pęcherzyków powietrza. Zakręcamy i gotujemy około 15 minut w wodzie sięgajacej do 1 cm poniżej pokrywki. Warto położyć na dnie ściereczkę lnianą. Wyjmujemy i odstawiamy do wystygnięcia. Po 2 dniach jest gotowe do jedzenia. Smacznego!


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Maślaki marynowane  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przetwory
Sałatka z fasolki szparagowej - w słoiki Sałatka z fasolki szparagowej z ogórkami - w słoik Ogórki z musztardą - w słoiki
Słodko-kwaśny sos z cukinii i papryki - w słoiki Powidła śliwkowe z czekoladą i karobem Sos pomidorowy z czubricą
Ajwar pasta z papryki Sałatka z cukinii Cukiniowy sos na zimę
Toskańska przyprawa Sok z malin idealny na zimę Kompot ze śliwek

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

 
 Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane