Strona główna Maślaki marynowane

Maślaki marynowane

kotekbehemotek - Przepis na: Maślaki marynowane offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 744
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Maślaki marynowane
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Maślaki marynowane to smaczny dodatek do wędlin. Zobacz przepis na marynowane maślaki.


trudność: łatwe
czas:

Maślaki marynowane - SKŁADNIKI:

  • Maślaki marynowane składniki:

Maślaki marynowane - PRZYGOTOWANIE:

Maślaki marynowane wykonanie:



Obieramy maślaki ze skórki-na kapelusiku.Pozbywamy się błonek.Skracamy nóżki do max 1 cm.Obgotowujemy w lekko osolonej wodzie.Następnie odcedzamy, przelewamy gorącą przegotowaną wodą.



Zalewa-->1/2 l octu,2,5l wody,7 łyżek cukru i 3 łyżki soli zagotowujemy razem.



Do czystych i suchych słoiczków wkładamy po : 1 listku laurowym, wiórku cebuli,5 ziaren pieprzu i 3 ziarenka ziela angielskiego. Wkładamy grzybki, wlewamy zalewę tak żeby przykryła grzybki. Lekko mieszamy aby pozbyć się pęcherzyków powietrza. Zakręcamy i gotujemy około 15 minut w wodzie sięgajacej do 1 cm poniżej pokrywki. Warto położyć na dnie ściereczkę lnianą. Wyjmujemy i odstawiamy do wystygnięcia. Po 2 dniach jest gotowe do jedzenia. Smacznego!


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Maślaki marynowane  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przetwory
Kapusta kiszona w słoikach Moje dyniowe pikle Sałatka warzywna z cukinią na zimę
Puree z dyni na zimę Dżem z dyni z imbirem i cynamonem Dżem z dyni i jabłek
Dynia na zimową zupę Dżem z aronii i jabłek Dżem dyniowo-aroniowy
Mus z dyni gotowanej Eli Mus z dyni pieczonej Eli Marynowana dynia słodko-kwaśna Eli

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

 
 Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

głosuj
 

Ostatnio komentowane