czekoladka_m

czekoladka_m

Złoty Ekspert
[Przepisów: 986]

Książka Kucharska: Maślaki w wielu odsłonach

Maślaki w occie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Zawsze robię spore zapasy na zimę - nigdy nie wiadomo, kiedy przyjdzie ochota na grzybki w occie.

Maślaki w occie

Składniki:

Maślaki w occie

 

Sposób przygotowania:

Maślaki w occie
Grzyby obrać i ułożyć w słoiczkach, dodać połówki lub ćwiartki cebulek. Z wody, octu, cukru i soli ugotować zalewę. Do każdego słoiczka włożyć po 1 liściu laurowym, 3 kulki ziela angielskiego i 1/4 łyżeczki gorczycy. Grzybki zalać zalewą. Słoiczki zakręcić. Pasteryzować ok. 15 min.