Strona główna Maślaki w sosie śmietanowym

Maślaki w sosie śmietanowym

Grzyby « poprzedni | następny »
Mysiunia - Przepis na: Maślaki w sosie śmietanowym offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 1699
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Maślaki w sosie śmietanowym
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

moje ulubione danie z maślaczków wroli głownej:)


trudność: łatwe
czas:

Maślaki w sosie śmietanowym - SKŁADNIKI:

Maślaki w sosie śmietanowym - PRZYGOTOWANIE:

maślaki oczyszczamy i kroimy na kawałki, gotujemy odpowiednia ilosc wody lekko osoloną i na wrzątek wrzucamy maślaki i gotujemy 10-15 minut. Odcedzamy, wsypujemy do patelni i zalewamy śmieatanką. Doprawiamy pieprzem i solą, na wolnym ogniu gotujemy ok 10 minut, do czasu az sos zrobi sie gesty.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Maślaki w sosie śmietanowym  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Grzyby
Pierogi z kaszanką i leśnymi grzybami Gołąbki z mięsem i pieczarkami na parze Krążki cukiniowe z grzybami leśnymi
Jesienna zapiekanka makaronowa Zapiekana kasza gryczana Szybki omlet z kurkami
Krem z kurek z grzankami Krokiety z pieczarkami, oliwkami i mozzarellą Krokiety z grzybami, kaszą i marchewką
Kotleciki jaglane z pieczarkami Marynowane grzybki Podgrzybek marynowany z cebulką i marchewką

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane