Strona główna Maślaki w sosie śmietanowym

Maślaki w sosie śmietanowym

Grzyby « poprzedni | następny »
Mysiunia - Przepis na: Maślaki w sosie śmietanowym offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 1709
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Maślaki w sosie śmietanowym
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

moje ulubione danie z maślaczków wroli głownej:)


trudność: łatwe
czas:

Maślaki w sosie śmietanowym - SKŁADNIKI:

Maślaki w sosie śmietanowym - PRZYGOTOWANIE:

maślaki oczyszczamy i kroimy na kawałki, gotujemy odpowiednia ilosc wody lekko osoloną i na wrzątek wrzucamy maślaki i gotujemy 10-15 minut. Odcedzamy, wsypujemy do patelni i zalewamy śmieatanką. Doprawiamy pieprzem i solą, na wolnym ogniu gotujemy ok 10 minut, do czasu az sos zrobi sie gesty.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Maślaki w sosie śmietanowym  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Grzyby
Zupa kurkowa z makaronem Risotto pełne jesieni Pizza z aromatycznymi kurkami
Sos grzybowo-śmietanowy Zupa ze świeżymi opieńkami Sos ze świeżych podgrzybków
Krokiety z kapustą, mięsem i grzybami Gulasz z grzybami Sałatka z boczniakami i jajkiem
Sałatka z boczniakami i kalafiorem Drobiowa rolada z ogórkiem i pieczarkami Schabik w śmietanowym sosie z podgrzybków

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane