Strona główna Maślaki w zalewie

Maślaki w zalewie
Przepis pochodzi z książki kucharskiej:
Maślaki w wielu odsłonach

Przetwory, Grzyby « poprzedni | następny »
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Maślaki w zalewie
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Pyszne grzyby - maślaki w zalewie.


trudność: łatwe
czas:

Maślaki w zalewie - SKŁADNIKI:

Maślaki w zalewie - PRZYGOTOWANIE:

Grzyby czyścimy, obieramy skórkę z kapelusza i dokładnie płuczemy. Zalewamy wodą i gotujemy około 5 min następnie wyłączamy i zostawiamy w wodzie na 15 min. Przecedzamy. Osobno gotujemy zalewę i wrzucamy do niej pokrojoną w paski cebulę. Zalewę gotujemy ok 5 min. Mieszamy zalewę z grzybami. Przelewamy do słoików i dodajemy gorczycę. Słoiki gotujemy 20 min i zostawiamy je we wrzątku kolejne 20 min.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Maślaki w zalewie  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przetwory
Marmolada winogron i jabłko Marmolada jabłko z miętą Marynowane buraczki
Dżem jarzębinowo-jabłkowy Przecier pomidorowy Nutella śliwkowa
Biała kapusta z burakami Marynowane grzybki Podgrzybek marynowany z cebulką i marchewką
Konfitura z dyni z ananasem Sos słodko-kwaśny z cukinią Zimowe leczo do słoików

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane