Strona główna Maślaki w zalewie

Maślaki w zalewie
Przepis pochodzi z książki kucharskiej:
Maślaki w wielu odsłonach

Przetwory, Grzyby « poprzedni | następny »
pycia9 - Przepis na: Maślaki w zalewie offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 76
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Maślaki w zalewie
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Pyszne grzyby - maślaki w zalewie.


trudność: łatwe
czas:

Maślaki w zalewie - SKŁADNIKI:

  • grzyby maślaki 2,5 kg
  • cebula 2 szt.
  • woda 6 szklanek
  • ocet 1,5 szklanki
  • liść laurowy 3 szt
  • ziarna pieprzu 6 kulek
  • cukier 20 dkg
  • gorczyca po 3 kulki na słoik
  • sól

Maślaki w zalewie - PRZYGOTOWANIE:

Grzyby czyścimy, obieramy skórkę z kapelusza i dokładnie płuczemy. Zalewamy wodą i gotujemy około 5 min następnie wyłączamy i zostawiamy w wodzie na 15 min. Przecedzamy. Osobno gotujemy zalewę i wrzucamy do niej pokrojoną w paski cebulę. Zalewę gotujemy ok 5 min. Mieszamy zalewę z grzybami. Przelewamy do słoików i dodajemy gorczycę. Słoiki gotujemy 20 min i zostawiamy je we wrzątku kolejne 20 min.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Maślaki w zalewie  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przetwory
Dżem jabłkowy - naturalny, bez żadnych ulepszaczy Jeżyny Eli w cukrze na zimę Malinowa-brzoskwiniowa słodycz
Szynka z indyka z szynkowara Lutenica wersja z marchewką Papryka w zalewie słodko-kwaśnej
Dżem z borówki amerykańskiej Papryka z przyprawą do grilla Tarte jabłka w słoiku
Marchewka na zimę Papryka na zimę  w słoikach  Pikle   z  2014

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Jakie grzyby lubisz najbardziej?

 
 Jakie grzyby lubisz najbardziej?

głosuj
 

Ostatnio komentowane