Strona główna Maślaki w zalewie

Maślaki w zalewie
Przepis pochodzi z książki kucharskiej:
Maślaki w wielu odsłonach

Przetwory, Grzyby « poprzedni | następny »
pycia9

Mistrz Kuchni
Przepisy: 76
zdjęcia: 1 z 5
Maślaki w zalewie
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Pyszne grzyby - maślaki w zalewie.


trudność: łatwe
czas:

Maślaki w zalewie - SKŁADNIKI:

Maślaki w zalewie - PRZYGOTOWANIE:

Grzyby czyścimy, obieramy skórkę z kapelusza i dokładnie płuczemy. Zalewamy wodą i gotujemy około 5 min następnie wyłączamy i zostawiamy w wodzie na 15 min. Przecedzamy. Osobno gotujemy zalewę i wrzucamy do niej pokrojoną w paski cebulę. Zalewę gotujemy ok 5 min. Mieszamy zalewę z grzybami. Przelewamy do słoików i dodajemy gorczycę. Słoiki gotujemy 20 min i zostawiamy je we wrzątku kolejne 20 min.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Maślaki w zalewie  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przetwory
Buraczki z cebulą i czosnkiem Zakwas na żur na mące razowej pszennej Domowy dżem z brzoskwiń najlepszy
Owsiany zakwas na żurek Kompot cynamonowo- jabłkowy Nutella z dyni z cyklu jesienne przetwory
Sałatka z buraczków Domowa ziołowa sól Kandyzowana skórka z Pomelo
Skórka kandyzowana z mandarynek Przecier pomidorowy Papryka konserwowa

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Wiosenne przebudzenie Konkurs - Wiosenne przebudzenie

    Przygotuj dowolną wiosenną potrawę, ciasto lub deser, która Twoim zdaniem zasługuje na miano królowej wiosny. Wygraj atrakcyjne nagrody. Nagrodą główna jest telefon: Nokia Lumia 530 Dual SIM!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Twoje ulubione słodkości wielkanocne to:

 
 Twoje ulubione słodkości wielkanocne to:

 

Ostatnio komentowane