czarrna

czarrna

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 300]

Maślane ciasto z truskawkami i rumem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 15
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Ciasto obłędnie pachnie w czasie pieczenie i super smakuje. Jest bardzo delikatne, wilgotne i aromatyczne.

Maślane ciasto z truskawkami i rumem

Składniki:

Maślane ciasto z truskawkami i rumem

 

 

Sposób przygotowania:

Maślane ciasto z truskawkami i rumem
Białka jajek ubić z cukrem kryształem i cukrem waniliowym na sztywna pianę. Zmiksować z żółtkami, a następnie wymieszać delikatnie z przesianymi mąkami z proszkiem do pieczenia. Do ciasta wlać rozpuszczone i przestudzone masło i rum. Całość wymieszać do połączenia składników.

Ciasto wylać na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę o wymiarach 25×30 cm, a na wierzchu ułożyć umyte i obrane truskawki.

Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na 35-40 minut. Po wystudzeniu można posypać cukrem pudrem.

Smacznego