czarrna

czarrna

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 300]

Maślany kurczak ze szpinakiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Filet z kurczaka w doborowym towarzystwie - aromatycznego, maślanego szpinaku i słonej szynki parmeńskiej :)

Maślany kurczak ze szpinakiem

Składniki:

Maślany kurczak ze szpinakiem

 

  • 1 filet z kurczaka
  • 150 g świeżego szpinaku
  • 2-3 plastry szynki parmeńska
  • 3 ząbki czosnku
  • sól, pieprz
  • masło
  • ognista mieszanka przypraw (młynek)

Sposób przygotowania:

Maślany kurczak ze szpinakiem
Fileta z kurczaka przekroić na 2 kotlety, oprószyć z obu stron solą i pieprzem, a następnie i obsmażyć krótko z obu stron na maśle.

Na patelni rozgrzać masło z 1 łyżką oleju i wrzucić świeży umyty szpinak. Czosnek przecisnąć przez praskę i dodać do szpinaku, a kiedy szpinak zwiędnie, wrzucić pokrojoną w paski szynkę parmeńską.

Usmażonego kurczaka pokroić w paski i dodać do szpinaku. Całość doprawić do smaku i smażyć przez 5 minut. Smacznego :)

Tagi:

mięso danie