pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Masło cytrynowe do ryb

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Smażona ryba z dodatkiem takiego masła nabierze nowego smaku

Masło cytrynowe do ryb Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Masło cytrynowe do ryb

 

Sposób przygotowania:

Masło cytrynowe do ryb
Skórkę z cytryny ścieram na drobnej tarce. Dodaję do masła. Wsypuję jeszcze zioła, które mają lekko cytrynowy posmak: ja wsypałem tymianek i hyzop lekarski. Szałwia też będzie dobra. Czosnek ścieram i wraz solą również dodaję do masło. Wszystkie składniki dokładnie mieszam ze sobą. Masło idealne do smażonych lub grillowanych ryb. Można również posmarować nim bagietkę, która jest dodatkiem do ryby.
Masło cytrynowe do ryb
Do masła dodajemy suszone zioła takie jak tymianek i hyzop lekarski
Masło cytrynowe do ryb
Wsypujemy pieprz cytrynowy i ścieramy skórkę cytryny
Masło cytrynowe do ryb
Za pomocą widelca łączymy masło ze składnikami