pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Masło pietruszkowo-perełkowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Tak przygotowane masło jest wspaniałym dodatkiem do owoców morza. Można także smarować bezpośrednio na chleb.

Masło pietruszkowo-perełkowe Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Masło pietruszkowo-perełkowe

 

  • masło 200g
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • cebula perłowa 2 średnie
  • sól do smaku
  • pieprz kolorowy świeżo zmielony do smaku

Sposób przygotowania:

Masło pietruszkowo-perełkowe
Masło wyjmujemy z lodówki, aby nabrało temperatury pokojowej. Cebulę perłową lub inną słodszą odmianę kroimy w ćwiartki. Dodajemy pęczek pietruszki. Składniki wrzucamy do misy i siekamy przy pomocy robota kuchennego. Posiekane powinny być bardzo drobno. Do masła dodajemy posiekane warzywa. Przyprawiamy solą oraz pieprzem. Masło mieszamy widelcem wyrabiając jednolitą masę.
Masło pietruszkowo-perełkowe
Natkę pietruszki siekamy razem z cebulkami
Masło pietruszkowo-perełkowe
Przyprawiamy solą oraz pieprzem mielonym
Masło pietruszkowo-perełkowe
Energicznie mieszamy na jednolitą masę