masło tymiankowo-czosnkowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

masło tymiankowo-czosnkowe/...................

masło tymiankowo-czosnkowe

Składniki:

masło tymiankowo-czosnkowe

 

  • 1 ząbek czosnku
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 10 dag miękkiego masła
  • 3 łyżki posiekanej natki
  • 2 łyżeczki posiekanego tymianku
  • 2 łyżeczki startej skórki cytryny
  • 1/4 łyżeczki zmielonego czarnego pieprzu

Sposób przygotowania:

masło tymiankowo-czosnkowe
Czosnek przeciśnij przez praskę, rozetrzyj z solą. Przełóż do blendera, dodaj pozostałe składnki, zmiksuj. Z masy uformuj wałeczek i zawiń go w pergamin. Włóż do lodówki na 2 godziny. Podawaj jako dodatek do befsztyków oraz jako ziołowe masełko do pieczywa. Stopionym masłem możesz także polewać gotowane warzywa.