Matiasy w oleju

iwona3004 - Przepis na: Matiasy w oleju offline

Szef Kuchni
Przepisy: 74
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Matiasy w oleju
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Bardzo dobre na zakąskę...bardzo lubię pieprz ziołowy więc kiedyś dodałam do śledzi i wyszło super.


trudność: łatwe
czas:

Matiasy w oleju - SKŁADNIKI:

  • 8-10 miatiasów
  • 4 duże ogórki konserwowe
  • 3 duże cebule
  • pieprz ziołowy
  • olej

Matiasy w oleju - PRZYGOTOWANIE:

Matiasy wymoczyć w wodzie ok.2 godz.pokroić na mniejsze kawałki,cebulę i ogórki pokroić w drobną kostkę.Układać warstwami (ja to robię w słoiku):śledź,cebula,ogórek i posypywać pieprzem do wyczerpania składników,całość zalać olejem i odstawić do lodówki.Najlepiej smakuje na drugi dzień.SMACZNEGO!!!


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Matiasy w oleju (strona 1 z 1)  
luna

luna
offline

2010-02-01 20:58
robie prawie, ze tak samo:)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Szybkie i smaczne
Ciasto jogurtowe- bez użycia miksera Pulpeciki mięsno- ryżowe Babka w skorupce
Najlepsza babka cytrynowa Super baba black&white  Babka majonezowa z karmelową polewą
 Szarlotka sknerusa  Babka piwna z lukrem Reniferki z makiem
Deserek z płatków owsianych z suszonymi jabłkami Babeczki z kremem mojito Ciasto sypane z owocami

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Cały naród suszy jabłka Konkurs - Cały naród suszy jabłka

    Zapraszamy do konkursu! Pokażcie, jak kreatywnie wykorzystać suszone jabłka w przepisach kulinarnych. Do wygrania nowoczesne suszarki do owoców i grzybów oraz komplety gadżetów od firmy MPM.

1 2
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 
 
 

Sonda

Czy suszysz jabłka?

 
 Czy suszysz jabłka?

głosuj
 

Ostatnio komentowane