Matiasy w oleju

iwona3004 - Przepis na: Matiasy w oleju offline

Szef Kuchni
Przepisy: 74
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Matiasy w oleju
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Bardzo dobre na zakąskę...bardzo lubię pieprz ziołowy więc kiedyś dodałam do śledzi i wyszło super.


trudność: łatwe
czas:

Matiasy w oleju - SKŁADNIKI:

  • 8-10 miatiasów
  • 4 duże ogórki konserwowe
  • 3 duże cebule
  • pieprz ziołowy
  • olej

Matiasy w oleju - PRZYGOTOWANIE:

Matiasy wymoczyć w wodzie ok.2 godz.pokroić na mniejsze kawałki,cebulę i ogórki pokroić w drobną kostkę.Układać warstwami (ja to robię w słoiku):śledź,cebula,ogórek i posypywać pieprzem do wyczerpania składników,całość zalać olejem i odstawić do lodówki.Najlepiej smakuje na drugi dzień.SMACZNEGO!!!


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Matiasy w oleju (strona 1 z 1)  
luna

luna
offline

2010-02-01 20:58
robie prawie, ze tak samo:)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Szybkie i smaczne
Domowe hamburgery Budyń o smaku dyni Placuszki z twarogu
Ciasteczka a`la palmiery Palmiery takie małe a takie pyszne Jogurt grecki z pysznymi dodatkami
Deser jogurtowo-cynamonowy Naleśniki o smaku migdałowym Owsianka na słodko z gruszką i śliwką
Lekki deser ze śliwkami Szczypiorkowa pasta z makreli Zapiekanki z pieczarkami i serem królewskim

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane