Matiasy w oleju

iwona3004 - Przepis na: Matiasy w oleju offline

Szef Kuchni
Przepisy: 74
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Matiasy w oleju
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Bardzo dobre na zakąskę...bardzo lubię pieprz ziołowy więc kiedyś dodałam do śledzi i wyszło super.


trudność: łatwe
czas:

Matiasy w oleju - SKŁADNIKI:

  • 8-10 miatiasów
  • 4 duże ogórki konserwowe
  • 3 duże cebule
  • pieprz ziołowy
  • olej

Matiasy w oleju - PRZYGOTOWANIE:

Matiasy wymoczyć w wodzie ok.2 godz.pokroić na mniejsze kawałki,cebulę i ogórki pokroić w drobną kostkę.Układać warstwami (ja to robię w słoiku):śledź,cebula,ogórek i posypywać pieprzem do wyczerpania składników,całość zalać olejem i odstawić do lodówki.Najlepiej smakuje na drugi dzień.SMACZNEGO!!!


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Matiasy w oleju (strona 1 z 1)  
luna

luna
offline

2010-02-01 20:58
robie prawie, ze tak samo:)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Szybkie i smaczne
Grzanki z jajkiem Twarożek z wędzonym kurczakiem Krokiety z mięsem i warzywami
Makaron z kurczakiem i dynią Gofry cappuccino Dynia panierowana w cieście
Jesienna jajecznica Dyniowa owsianka Duszone warzywa z mleczkiem kokosowym
Pierś z kurczaka z bazylią i musztardą Sałatka z dynią i kabanosem Parówki smażone z cebulą

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane