Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Matiasy z słodko-kwaśnej zalewie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Bardzo smaczne matiasy w zalewie słodko-kwaśnej.

Matiasy z słodko-kwaśnej zalewie Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Matiasy z słodko-kwaśnej zalewie

 

Sposób przygotowania:

Matiasy z słodko-kwaśnej zalewie
Matiasy kilkakrotnie zalewmy świeżą wodą, aby wysoliły się. Cebulę obieramy i kroimy w półplasterki. Z podanych składników gotujemy zalewę. Odstawiamy do całkowitego przesudzenia. Z matiasów odlewamy wodę. Kroimy płaty na mniejsze kawałki. Przygotowane matiasy zalewamy zimną zalewą. Odstawiamy na dobę w chłodne miejsce. Jemy ze świeżym pieczywem.
Matiasy z słodko-kwaśnej zalewie
Matiasy kilkakrotnie zalewmy świeżą wodą, aby wysoliły się.
Matiasy z słodko-kwaśnej zalewie
Cebulę obieramy i kroimy w półplasterki. Z podanych składników gotujemy zalewę. Odstawiamy do całkowitego przesudzenia.
Matiasy z słodko-kwaśnej zalewie
Z matiasów odlewamy wodę. Kroimy płaty na mniejsze kawałki. Przygotowane matiasy zalewamy zimną zalewą. Odstawiamy na dobę w chłodne miejsce. Jemy ze świeżym pieczywem.