Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Książka Kucharska: Wielkanocne ciasta

Mazurek biszkoptowy

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Jaja ubijać z cukrem nad parą, aż masa będzie biała i puszy sta. Dodać mąkę

Mazurek biszkoptowy

Składniki:

Mazurek biszkoptowy

 

  • 20 dag mąki
  • 4 jaja
  • 15 dag cukru pudru
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 20 dag bakalii
  • gotowa polewa czekoladowa

Sposób przygotowania:

Mazurek biszkoptowy
Jaja ubijać z cukrem nad parą, aż masa będzie biała i puszy sta. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, delikatnie wymieszać. Część bakalii zostawić do dekoracji, a pozostałe dodać do ciasta. Blachę wysmarować tłuszczem, wyłożyć ciasto i piec około 30 minut w temperaturze 180°C. Wystudzony mazurek oblać polewą i udekorować bakaliami.