kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Mazurek jabłkowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Jabłka obrać, poszatkować, wymieszać z cukrem i zostawić na pół godziny.

Mazurek jabłkowy

Składniki:

Mazurek jabłkowy

 

Sposób przygotowania:

Mazurek jabłkowy
Jabłka obrać, poszatkować, wymieszać z cukrem i zostawić na pół godziny.
Następnie przełożyć do rondla i mieszając smażyć na średnim ogniu do zgęstnienia.

Dodać sok z cytryny, sparzone, obrane i pokrajane w paseczki migdały oraz drobno pokrajaną skórkę pomarańczową i smażyć jeszcze 15 minut, ciągle mieszając.

Ciepłą masę wyłożyć na andrut, rozsmarować, nakryć drugim andrutem, przycisnąć lekko deseczką i postawić w chłodnym i suchym miejscu kilka dni.