Mazurek Kamili
Przepis pochodzi z książki kucharskiej:
Wielkanocne ciasta

bernika

Srebrny Ekspert
Przepisy: 817
zdjęcia: 1 z 1
Mazurek Kamili
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 3

Mazurek kajmakowy w wykonaniu mojej córki. Dodam ze to jest nasz pierwszy w życiu wykonany mazurek


trudność: średnie
czas:

Mazurek Kamili - SKŁADNIKI:

Mazurek Kamili - PRZYGOTOWANIE:

Mąkę przesiać, dodać masło, posiekać, dodać żółtka, cukier, śmietanę, zagnieść, owinąć folią. (to wykonałam ja). Odłożyć na 1-2 godziny do lodówki. Rozwałkować, ozdobić wokół skręconym wałeczkiem ciasta, upiec na jasnozłoty kolor w temperaturze 200 stopni przez około 20 minut. Reszte wykonala kamila. Na mazurek warstwa dzemu porzeczkowego (zeby złamac smak masy kajmakowej) na to masa kajmakowa (kupna ) i ozdoby.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Mazurek Kamili  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Mazurki
Mazurek brzoskwiniowy Mazurek z masą kawową Mazurek daktylowy – Zdrowy:)
Mazurek nie tylko wielkanocny Mazurek pomarańczowy Mini mazurki z prażonymi jabłkami i kajmakiem
Mazurek z jasną masą waniliową Bakaliowy mazurek wg Megg Mazurek Wielkanocny
Mazurek kajmakowy z truskawkami Mazurek orzechowo- kajmakowy Mazurek czekoladowy

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane