Mazurek Kamili
Przepis pochodzi z książki kucharskiej:
Wielkanocne ciasta

bernika

Srebrny Ekspert
Przepisy: 817
zdjęcia: 1 z 1
Mazurek Kamili
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 4

Mazurek kajmakowy w wykonaniu mojej córki. Dodam ze to jest nasz pierwszy w życiu wykonany mazurek


trudność: średnie
czas:

Mazurek Kamili - SKŁADNIKI:

Mazurek Kamili - PRZYGOTOWANIE:

Mąkę przesiać, dodać masło, posiekać, dodać żółtka, cukier, śmietanę, zagnieść, owinąć folią. (to wykonałam ja). Odłożyć na 1-2 godziny do lodówki. Rozwałkować, ozdobić wokół skręconym wałeczkiem ciasta, upiec na jasnozłoty kolor w temperaturze 200 stopni przez około 20 minut. Reszte wykonala kamila. Na mazurek warstwa dzemu porzeczkowego (zeby złamac smak masy kajmakowej) na to masa kajmakowa (kupna ) i ozdoby.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Mazurek Kamili  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Mazurki
Mazurek Wielkanocny  o smaku migdałowym Jabłecznikowe mazurki Mazurek z powidłami i masą krówkową
Mazurek "Alpejskie Mleczko" Mazurek z marcepanem Mazurek orzechowy z powidłami i bezą
Tęczowe Mazurki Lekkie jak Chmurki Wielkanocne jajo marcepanowe Mazurek orzechowy z bezą
Mazurek z m&m's Mazurek cytrynowo-szafranowy Mazurek czekoladowo-śliwkowy

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Wiosenne przebudzenie Konkurs - Wiosenne przebudzenie

    Przygotuj dowolną wiosenną potrawę, ciasto lub deser, która Twoim zdaniem zasługuje na miano królowej wiosny. Wygraj atrakcyjne nagrody. Nagrodą główna jest telefon: Nokia Lumia 530 Dual SIM!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Twoje ulubione słodkości wielkanocne to:

 
 Twoje ulubione słodkości wielkanocne to:

 

Ostatnio komentowane