Mazurek Kamili
Przepis pochodzi z książki kucharskiej:
Wielkanocne ciasta

bernika

Srebrny Ekspert
Przepisy: 817
zdjęcia: 1 z 1
Mazurek Kamili
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 3

Mazurek kajmakowy w wykonaniu mojej córki. Dodam ze to jest nasz pierwszy w życiu wykonany mazurek


trudność: średnie
czas:

Mazurek Kamili - SKŁADNIKI:

Mazurek Kamili - PRZYGOTOWANIE:

Mąkę przesiać, dodać masło, posiekać, dodać żółtka, cukier, śmietanę, zagnieść, owinąć folią. (to wykonałam ja). Odłożyć na 1-2 godziny do lodówki. Rozwałkować, ozdobić wokół skręconym wałeczkiem ciasta, upiec na jasnozłoty kolor w temperaturze 200 stopni przez około 20 minut. Reszte wykonala kamila. Na mazurek warstwa dzemu porzeczkowego (zeby złamac smak masy kajmakowej) na to masa kajmakowa (kupna ) i ozdoby.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Mazurek Kamili  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Mazurki
Mazurek daktylowy – Zdrowy:) Mazurek nie tylko wielkanocny Mazurek pomarańczowy
Mini mazurki z prażonymi jabłkami i kajmakiem Mazurek z jasną masą waniliową Bakaliowy mazurek wg Megg
Mazurek Wielkanocny Mazurek kajmakowy z truskawkami Mazurek orzechowo- kajmakowy
Mazurek czekoladowy Mazurek Wielkanocny Mazurek z lemon curd

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę kuchni Ameryki Łacińskiej i wygraj cenne nagrody! Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez użytkownika kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20 cm Fiskars!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 
 Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane