ciocia Kajda

ciocia Kajda

Starszy Kucharz
[Przepisów: 50]

mazurek migdałowy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

z podanych składników szybko zagnieść ciasto,rozwałkować i podpiec lekko,żeby się nie zrumieniło

mazurek migdałowy

Składniki:

mazurek migdałowy

 

  • ciasto:
  • 1/4 kg mąki
  • 10dkg masła
  • 10 dkg cukru
  • 1 żółtko
  • 1 łyżeczka zimnej wody

 

Sposób przygotowania:

mazurek migdałowy
jeszcze gorące posmarować dżemem.Migdały utłuc po trochu w moździerzu.dodać masło,cukier i połowę wanilii,wymieszać.Rozwałkować na cieście posypać cukrem pudrem z resztą wanilii i zapiec,by zrobiła sie na wierzchu skorupka.Po wyjęciu z pieca kroić na kawałki

Tagi:

ciasto mazurek