lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Mazurek Wielkanocny 2

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Mazurek wyszedł bardzo smaczny i trochę inny .

Mazurek Wielkanocny 2 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Mazurek Wielkanocny 2

 

  • Ciasto :
  • 400 gram mąki
  • 250 gram margaryny
  • 1 szklanka cukru
  • 5 żółtek
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • Lukier:
  • barwnik spożywczy zielony zółty pomarańczowy po 5 kropel
  • cukier puder 500 gram
  • białko 1 sztuka
  • odrobina soku z cytryny
  • em emki 1 paczuszka akurat kupiłam 200 gram

 

Sposób przygotowania:

Mazurek Wielkanocny 2
Na stół wsypałam mąkę zrobiłam w niej zagłębienie dodałam cukier łyżkę proszku do pieczenia żółtka i margarynę pokrojona w wiórka .Zagniotłam ciasto zawinęłam je w folie spożywczą i włożyłam do lodówki na 20 minut. Starcza na dwa średnie mazurki . Uformowałam jajo nakłułam je widelcem lepiej się piecze i wstawiłam do pieca piekłam na papierze do pieczenia 25 minut w 170 stopniach . W tym czasie co piekł się Mazurek .Wsypałam do trzech miseczek cukier puder dodałam jedno białko na 3 miseczki oraz wkropiłam barwnik do każdej miseczki inny kolor dodałam odrobinkę soku z cytryny do każdej miseczki . Łyżką rozmieszałam musi być dosyć gęsty lukier . Brzegi ostudzonego mazurka udekorowałam na żółto środek na zielono i zrobiłam pomarańczowego królika moje zdolności nie maja granic ha ha ha udekorowałam na około ememkami smacznego.
Mazurek Wielkanocny 2
N a stolnice wsypujemy mąke żółtka cukier margaryne i wyrabiamy ciasto
Mazurek Wielkanocny 2
Wyrobione ciasto dzielimy na 2 części i wklądamy do lodówki na 20 minut
Mazurek Wielkanocny 2
Robimy kształt jaja i wkłądamy na blaszke na paier do pieczenia zapiekamy 25 minut w 170 stopniach
Mazurek Wielkanocny 2
Dekorujemy lukrem zielonym zótym i pomarańczowym do tego ememki kolorowe