ania1904

ania1904

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 157]

Mazurek z bakaliami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Mazurek jest najlepszym ciastem Wielkanocnym

Mazurek  z bakaliami

Składniki:

Mazurek z bakaliami

 

Sposób przygotowania:

Mazurek z bakaliami
Przygotuj półkruche ciasto:mąkę,masło,cukier puder, jajko, śmietanę i proszek do pieczenia przełóż do miski i utrzyj na dość gęstą masę.Ważne,aby wszystkie te składniki miały temperaturę pokojową.bakalie drobno posiekaj,wymieszaj z ciastem,a następnie przełóż do formy uprzednio wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą.Wyrównaj wierzch ciasta i wstaw je do dobrze nagrzanego piekarnika.Piecz około 45 minut w temperaturze 180`C.Przestudź i udekoruj lukrem.