Mazurek z marmoladą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo fajny przepis. Zachęcam do zrobienia tego przepisu i życzę SmaczneGo. ;)

Mazurek z marmoladą

Składniki:

Mazurek z marmoladą

 

 

  • Masa migdałowa:
  • 70g zmielonych migdałów
  • 1 ugotowane żółtko
  • 1 białko
  • 3 łyżki śmietanki (30%)
  • 3 łyżki cukru
  • 3 łyżki mąki pszennej

 

  • Ponadto:
  • marmolada
  • pergamin

Sposób przygotowania:

Mazurek z marmoladą
Ciasto kruche: 1. Z margaryny, mąki, cukru i żółtek zagnieść ciasto, schłodzić. 2. Ciasto podzielić na 3 części. 3. Dwa ciasta upiec na złoty kolor w temp. 190*C (piec oddzielnie). Masa migdałowa: 1. Żółtko trzeć z migdałami, śmietanką i cukrem. 2. Połączyć z ubitym białkiem i mąką.Mazurek z marmoladą: 1. Blaszkę wyłożyć pergaminem. 2. Pozostałe ciasto i masę migdałową wyłożyć dekoracyjnie do formy . 3. Piec 20 minut w temp. 190*C. 4. Ciasta przełożyć marmoladą. 5. Udekorować według uznania.