BSz

BSz

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 225]

Meatzza

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Meatzza to włoska pizza z mięsa mielonego , sera mozzarelli i pomidora .

Meatzza Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Meatzza

 

  • łopatka lub karczek 500-600 g
  • woda 1/3 szkl.
  • przyprawa do mięsa Knorr
  • sól do smaku
  • czosnek granulowany 1-2 łyżeczki
  • ser mozzarella duża kula
  • pomidor 1-2
  • bazylia suszona
  • tymianek suszony

 

Sposób przygotowania:

Meatzza
Mięso mielimy w maszynce . Dolewamy wody , solimy , przyprawiamy , wyrabiamy masę . Naczynie do zapiekania smarujemy olejem , wykładamy mięso , wyrównujemy wierzch . Ser kroimy w plastry , układamy na mięsie . Myjemy pomidora/y , kroimy w plasterki , układamy na mięsie . Całość posypujemy bazylią i tymiankiem .Pieczemy około 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180-190 C . Pyszna , polana ketchupem .
Meatzza
Zmielone mięso wykładamy do naczynia żaroodpornego .
Meatzza
Pokrojoną mozzarellę układamy na mięsie .
Meatzza
Pokrojonego pomidora układamy na zapiekance .
Meatzza
Całość posypujemy suszonymi ziołami , wstawiamy do piekarnika .