agnieszkalider

agnieszkalider

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 786]

Medaliony indycze

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Medaliony z indyka smażone pyszne i dietetyczne

Medaliony indycze

Składniki:

Medaliony indycze

 

  • mięso mielone indycze 500 g
  • bułka czerstwa 1 szt
  • jajka 1 szt
  • cebula 1 szt
  • musztarda 1 łyżka
  • olej 1/4 szklanki
  • sól według uznania
  • pieprz według uznania

Sposób przygotowania:

Medaliony indycze
Przygotować w pierwszej kolejności mięso oraz składniki na medaliony. Następnie mięso opłukać dokładnie pod bieżącą wodą, osuszyć i przepuścić przez maszynkę z małymi otworami, wymieszać z namoczoną w mleku i odciśniętą bułką, jajkiem, musztardą i drobno posiekaną cebulą. Doprawić solą i pieprzem, bazylią i oregano. Z masy uformować niewielkie kulki, lekko je rozpłaszczać dłonią. Smażyć na oleju na złoto z obu stron.