wazka2008

wazka2008

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 367]

Medaliony na grzankach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Inna forma przystawki, na różne okoliczności.

Medaliony na grzankach

Składniki:

Medaliony na grzankach

 

  • 750 g polędwicy wieprzowej
  • 1 długa bagietka
  • 1 papryka czerwona
  • 1 mała puszka kukurydzy
  • oliwa
  • 2 łyżki masła czosnkowego
  • zioła
  • pieprz
  • kolendra

 

Sposób przygotowania:

Medaliony na grzankach
Polędwicę pokroić na plastry.  Oprószyć do smaku. Odstawić na 2 godziny. Na patelni rozgrzać masło z oliwą i smażyć,paprykę oczyścić i pokroić w paski. Obsmażyć na tłuszczu doprawiając do smaku. Bagietkę pokroić w ukośne kromki, posmarować masłem. Piec w piekarniku, żeby były chrupiące. Układać na bagietce plasterki mięsa, paprykę. Udekorować kukurydzą i kolendra.

Tagi:

zioła